Hlavní obsah

Střílející muž ze Staré Turé hranice s ČR nepřekročil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STARÁ TURÁ

Ve slovenské obci Stará Turá na slovensko-moravském pomezí postřelil v sobotu ráno jednatřicetiletý muž samopalem dva lidi do nohou. Podle slovenské televize TA3 pak střelec patrně utekl do České republiky. To se však nepotvrdilo a muž se následně sám přihlásil na policii.

Článek

Mluvčí hodonínské policie Irena Bauer řekla, že česká policie o případu ví a je se slovenskými policisty v kontaktu. "Pokud se jejich obavy o útěku střelce do Česka potvrdí, jsme připraveni s nimi spolupracovat," řekla mluvčí. Jihomoravská cizinecká a pohraniční policie zatím o případu nevěděla. "O případu jsme nebyli informováni, ani nás nikdo nepožádal v této souvislosti o pomoc," oznámil její mluvčí Roman Pittner.

Odpoledne se však muž sám přihlásil policii. "Sám se přihlásil na policii v Trenčínském kraji," řekla zástupkyně krajské policejní mluvčí Katarína Hlaváčová. Muže policie obvinila z ublížení na zdraví a nedovoleného ozbrojování a umístila jej do cely předběžného zadržení. O uvalení vazby by měl soudce rozhodnout v nejbližších dnech.

"Důvod a motiv střelby policie zkoumá," řekla zástupkyně policejní mluvčí v Trenčínském kraji Katarína Hlaváčová. Vyšetřovatel podle ní obvinil údajného pachatele z ublížení na zdraví a nedovoleného ozbrojování. Další podrobnosti mluvčí neuvedla.

Podle TA3 muž střílel ze samopalu, přičemž mělo jít o vyřizování účtů trenčínského podsvětí. Zraněný šestatřicetiletý muž leží s prostřeleným levým stehnem v nemocnici v Trenčíně a žena s doposud neupřesněným zraněným v Myjavě, uvedla televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám