Hlavní obsah

Muž znásilnil v parku patnáctiletou dívku

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ/STRAKONICE

Patnáctiletou dívku znásilnil v úterý v podvečer neznámý muž v parku V Homolkách v plzeňské Staniční ulici. Dívka se bránila, ale muž ji ohrožoval nožem. Policie pátrá po přibližně osmnácti až dvacetiletém muži. Tomu hrozí za znásilnění až desetiletý trest. Větší štěstí měla žena ve Strakonicích, která se násilníkovi ubránila.

Článek

"Pachatel podle všeho dívku zatáhl do parku a přitom jí vyhrožoval, že když mu nebude po vůli, ublíží jí. Na důkaz vážnosti svých slov ji ohrožoval nožem. Potom ji povalil na zem," popsala událost mluvčí plzeňské policie Michaela Altmannová.

Podle ní se dívka bránila a nastala potyčka. Muž jí však držel pod krkem nůž, děvče znásilnil a utekl. Dívka byla převezena na lékařské ošetření, jelikož utrpěla také povrchová zranění. Případ na policii oznámil náhodný kolemjdoucí.

Policie ihned vyjela na místo, nasadila služebního psa i kriminálku. Násilníka se ale zatím zadržet nepodařilo. Přesto na místě zajistili řadu stop a po muži dále pátrají.

Muž štíhlé postavy měří asi 175-180 centimetrů. Blonďaté vlasy má ostříhané na ježka. Na sobě měl maskáčovou bundu.

Násilník z toalet nakonec utekl

Větší štěstí měla v úterý odpoledne dvaačtyřicetiletá žena ve Strakonicích, kde se ji pokusil znásilnit na toaletách v budově ČSAD muž snědé pleti. Žena kladla odpor a muž nakonec z místa utekl.

Když již byla žena oblečena a na odchodu, z dělící příčky mezi toaletami na ni seskočil neznámý útočník. Žena upadla na zem, muž ji zvedl, ale držel dveře a bránil ji v odchodu.

"Vzrušený útočník si obnažil spodní část těla, vzal ji za ruku a chtěl po ženě, aby ho uspokojila rukou. Ta odmítala a snažila se muže přesvědčit, že půjdou jinam, jen aby se dostala ven. Muž však na její výmluvy reagoval agresivně a ženě roztrhal kalhotky. Navíc vyhrožoval, že ji zabije," uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Násilník však neuspěl a z ničeho nic se dal z místa činu na útěk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám