Hlavní obsah

Obžalovaného muže zastřelili v Mostě čtyřmi ranami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

V sobotu večer byl zavražděn šestadvacetiletý Filip Popelka, který je jedním z pěti obžalovaných v kauze střelby u mostecké diskotéky Neprakta klub. Popelku neznámý pachatel zastřelil v místě bydliště ve Wolkerově ulici v Mostě.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

Incident potvrdila bez bližších podrobností mluvčí severočeské policejní správy Jarmila Hrubešová.

Popelku, který měl údajně vazby na mostecké podsvětí, spolu se čtyřmi dalšími mladíky státní zástupce obžaloval z ublížení na zdraví, výtržnictví, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, poškozování cizí věci a z propagace fašismu.

Těchto skutků se měl Popelka dopustit před třemi lety před Neprakta klubem a mosteckou restaurací Kosmos. Soud začal projednávat jejich případ loni v únoru. Hlavní líčení je odročeno na 15. ledna.

Před Neprakta klubem se v prosinci 2003 mladíci dostali do potyčky s ochrankou klubu. Zaměstnanci Neprakty dva útočníky zastřelili. Policie uvedla, že jednali v mezích nutné sebeobrany, Popelku a jeho komplice, kteří údajně šarvátku vyprovokovali, naopak vyšetřovatelé obvinili z pěti trestných činů.

Popelka údajně pracoval pro Martina Macháčka, který je obžalován z násilných trestných činů a bývá řazen k bossům místní "mafie".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám