Hlavní obsah

Velké firmy testují i nadále

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv testování ve firmách není od července povinné a podle informací Práva se o znovuzavedení této povinnosti nyní neuvažuje, řada velkých zaměstnavatelů nepřestala své pracovníky testovat preventivně. A další opět začali.

Foto: Novinky

Nová metoda on-line testování

Článek

„Proces plošného samotestování zůstává po dohodě s Odbory KOVO beze změny,“ řekla Právu Martina Gillichová, mluvčí Škoda Auto, jež zaměstnává takřka 40 tisíc lidí.

Zaměstnanci provádějí na pracovišti antigenní test, a to pravidelně nejpozději po sedmi kalendářních dnech. Testy zajišťuje firma.

Na akci jen s PCR testem, antigen nestačí, navrhuje zpřísnění opatření Vojtěch

Domácí

Podobně testuje ve svých kritických provozech i ČEZ. „Týká se to například jaderných elektráren Temelín a Dukovany,“ řekla Právu mluvčí ČEZ Alice Horáková. Doplnila, že v ČEZ je naočkováno 81 procent zaměstnanců, ve skupině zvlášť kritických zaměstnanců je to 87 procent.

Zajistili očkování

Testy pro neočkované od pondělí znovu zavedla i Liberty Ostrava, jež zaměstnává přes šest tisíc lidí.

„Zaměstnanci, kteří nejsou očkováni a nepředloží ani jiný platný doklad o bezinfekčnosti, se týdně na pracovišti opět testují formou samotestu pod

dohledem nadřízených,“ uvedla mluvčí společnosti Barbora Černá Dvořáková.

Omezení pohybu a každodenní testování v práci. Němci zvažují zpřísnění opatření

Evropa

Plné očkování podle ní má 65 procent zaměstnanců, pro zájemce firma zajistila očkování přímo v prostorách huti.

I v černouhelné OKD se neočkovaní pracovníci pravidelně jednou týdně testují PCR testy. „Od loňského srpna jsme provedli více než 116 tisíc PCR testů. Pravidelně hlídáme také zásoby respirátorů, které se pohybují okolo 200 tisíc kusů,“ uvedla mluvčí OKD Naďa Chattová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám