Hlavní obsah

Proočkovaný Singapur rozvolňuje opatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z těch, kdo mohli dostat vakcínu proti covidu-19, je nyní v Singapuru naočkováno přes 94 procent obyvatel. Zhruba 23 procent už navíc dostalo posilující dávku. Země, která spolu se Spojenými arabskými emiráty hlásí nejvyšší proočkovanost na světě, ale přísné restrikce uvolňuje jen po malých krůčcích.

Foto: Edgar Su, Reuters

Kontrola potvrzení o očkování před vstupem do obchodního centra v Singapuru

Článek

V pondělí tak například zvýšila počet (očkovaných) lidí z různých domácností, kteří se mohou v restauracích sejít u jednoho stolu – ze dvou na pět. S dalšími kroky zatím vláda váhá.

„Vím, že mnozí by upřednostnili rychlejší uvolňování, ale musíme postupovat velmi opatrně a postupně,“ prohlásil tamní ministr průmyslu a obchodu Gan Kim Yong.

O očkování malých dětí je v Izraeli velký zájem. Tisíce rodičů rezervují termíny dopředu

Blízký a Střední východ

Vláda odmítla říct, kdy by země mohla dosáhnout „nového normálu“, ale slíbila, že bude postupně uvolňovat další opatření.

Nakažení odmítači musí za léčbu platit

Návrat ke zpřísněným opatřením je podle ministra zdravotnictví Ong Ye Kunga „poslední možností“, ale zcela vyloučit se nedá.

Singapur původně patřil k zemím, které vůči covidu-19 uplatňovaly „nulovou toleranci“, v říjnu však změnil strategii s tím, že se bude snažit nákazu držet na co nejnižší úrovni.

Neočkovaným Singapur už nemíní hradit výdaje za léčbu v nemocnici

Svět

I tak patří tamní opatření k nejpřísnějším na světě. Nakažení covidem-19, kteří se nenechali naočkovat, ačkoliv mohli, si tak například budou muset platit léčbu sami, oznámila v říjnu vláda.

Reklama

Výběr článků

Načítám