Hlavní obsah

Otec, matka a syn v Německu zemřeli na covid, z pěti sester jsou sirotci

Neuenbürg.

Německým městečkem Neuenbürg ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko otřásl tragický případ rodiny Pattiových. Z pěti sester, z nichž čtyři jsou nezletilé, se stali sirotci. Rodiče a nejstarší bratr dívek podlehli koronaviru. Ani jeden z nich nebyl očkovaný, píše server týdeníku Focus a deník Bild.

Foto: Daniel Cole, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

První, kdo se nakazil, byl syn, třicetiletý Massimiliano. Na konci listopadu se necítil dobře. Měl teplotu a špatně se mu dýchalo. Udělal si proto test a ten byl pozitivní.

K lékaři mladý muž nešel. Rozhodl se, že se uzdraví samoléčbou. Zemřel však 3. prosince ve spánku.

Koronavirus najde v těle nejslabší článek a zaútočí, tvrdí německý profesor

Koronavirus

Druhý, kdo se v rodině nakazil, byla devítiletá Alexya, nejmladší ze sester. Ta ale měla na rozdíl od bratra lehký průběh a daří se jí už dobře, píše deník Bild.

Otec Claudio (58) a matka Rita (49) se však nakazili hned po ní a den ode dne jim bylo hůř. Oba nakonec skončili v nemocnici na jednotce intenzivní péče a přes veškerou péči se jejich stav zhoršil.

Dušek: Omikron je de facto nová epidemie. Projde velmi rychle

Domácí

Jako první upadl do kómatu otec rodiny. Rita stačila ještě kontaktovat Luciana (39), manželova syna z prvního manželství, aby dal vědět nevlastním sestrám, že s jejich otcem je to velmi špatné.

Vzápětí upadla do kómatu i ona. Umřela 13. prosince, její muž o dva dny později. „Nemohli jsme se s nimi ani rozloučit,“ řekl Luciano deníku Bild.

Nejstarší ze sester, čtyřiadvacetiletá Daisy, už žije samostatně. Zbývající čtyři nezletilé dívky Cindy (17), Joy (16), Amy (12) a Alexya jsou zatím nastěhované u tety.

Všechny jsou traumatizované a odmítají se vrátit do domu, který s rodiči obývaly. Luciano s Daisy řeší momentálně s úřady, aby byly dívky svěřeny do jejich opatrovnictví.

Měl jsem se očkovat dřív, lituje německý fotbalista Kimmich. Po covidu má problémy s plícemi

Evropa

Pohřeb rodičů a nejstaršího bratra se konal minulou středu. Luciano se nechal očkovat ihned poté, co jeho otec zemřel. „Byla chyba, že to naše rodina neudělala,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám