Hlavní obsah

Němečtí kadeřníci si stěžují na perfektní účesy fotbalistů

Novinky, Jitka Zadražilová
Berlín

Na milimetr přesně zastřižené vlasy na krku i spáncích, čisté kontury, barevné melíry, vystříhané geometrické tvary. Tak se představili na hřištích němečtí fotbalisté. Perfektní účesy, které vytvoří jen kadeřníci s odpovídajícím profesionálním vybavením. Kde k tak dokonalým účesům hráči přišli, když jsou všechny salóny v zemi od 16. prosince uzavřené? Na to se v otevřeném dopise prezidentovi německé fotbalové asociace Fritzi Kellerovi ptá německá asociace kadeřníků.

Foto: John Macdougall, Reuters

Hráči Unionu Berlin na zápase 9. ledna

Článek

V Německu jsou kadeřnictví uzavřená od 16. prosince, tedy podstatně déle než v Česku. Dokonalé účesy fotbalistů proto vzbudily nejen údiv, ale především nevoli. „Roste nelibost vůči profesionálním fotbalistům, ale v konečném důsledku také narůstá počet zákazníků, kteří se snaží kadeřníky přesvědčit, aby pracovali načerno, porušovali pravidla a klientům upravovali účesy u nich doma,“ píše Asociace v dopise.

Pozvat si kadeřníka nebo maséra domů? Zakázané to není

Ekonomika

Čerstvě upravené účesy fotbalových hvězd vystavily kadeřníky obrovskému tlaku, vyčítá asociace hráčům. Připomíná, že existence řady kadeřnických salónů je ohrožena. Majitelé salónů, jejich zaměstnanci či samostatní kadeřníci nemají práci a čelí výpadkům příjmů.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Hráči Schalke 04 na zápase 9. ledna

„Je velkou výsadou, že profesionální fotbal se může navzdory pandemii hrát. Fotbalisté jsou vzorem nejen pro mladé lidi. Apelujeme proto na vás a Německou fotbalovou asociaci. Projevte solidaritu v takových chvílích a jděte příkladem v případě nelegální práce,“ vyzývá asociace hráče.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Němečtí fotbalisté se představili s dokonalými účesy navzdory uzavřeným kadeřnictvím.

Reklama

Výběr článků

Načítám