Hlavní obsah

Milovníci lyžování mají smůlu, Švýcarsko zavírá skiareály

Novinky, DPA, Jitka Zadražilová

Valná většina švýcarských kantonů uzavírá na Vánoce svá lyžařská střediska, píše agentura DPA. Důvodem je nárůst počtu nakažených koronavirem. Zatím nechávají otevřené skiareály kantony Bern a Valais. Pokud se i tam zhorší epidemiologická situace, areály se uzavřou i tam.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Kanton Schwyz zavírá své skiareály.

Článek

Švýcarská vláda původně počítala s tím, že obchody a lyžařská centra nechá otevřená navzdory tomu, že od úterý zpřísní opatření proti šíření covid-19 a uzavře restaurace, kina, muzea a sportovní zařízení. Jednotlivé kantony se ale mohly rozhodnout jinak.

Koronavirové kontroly zablokovaly přechod do Rakouska

Koronavirus

Kantony Curych, Sankt Gallen, Lucern, Schwyz, Nidwalden, Obwalden, Zug, Appenzell-Innerrhoden a Uri se nakonec rozhodly areály od úterý zavřít. Zhoršující se situace s koronavirem jim nedovoluje pokračovat v provozu nebo dokonce zahájit provoz, sdělily vládě.

Odkládáme kvůli covidu důležité operace, zpřísněte, vyzývají švýcarské nemocnice

Koronavirus

Naproti tomu lyžařské oblasti zůstávají otevřené v kantonech Bern a Valais. Bernská vláda vyzvala obyvatelstvo k opatrnosti a oznámila, že lyžařská střediska zavře, pokud se situace v nemocnicích zhorší. Kanton Graubünden se teprve rozhoduje a záměr sdělí v pondělí.

Švýcarsko, které má 8,6 milionu obyvatel, patří mezi evropské země s nejvyššími nárůsty infekce v poměru k počtu obyvatel. V poslední době tu každý den přibývá přes 4000 případů nákazy. Od začátku epidemie se v zemi nakazilo již více než 400 tisíc lidí a přes 6500 s nemocí covid-19 zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám