Hlavní obsah

Kvůli koronaviru se sejde bezpečnostní rada

Novinky, ren, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) svolal na úterní večer mimořádnou schůzku Bezpečnostní rady státu (BRS). Má řešit opatření proti šíření koronaviru poté, co se potvrdily případy nákazy v sousedním Rakousku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš (vlevo) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Článek

Bezpečnostní rada se sejde ve Strakově akademii v 19:30, potvrdil Novinkám vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Podle úřadu vlády bude rada zasedat z preventivních důvodů.

Koronavirus se šíří Evropou

Koronavirus

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) uvedl, že jsou připraveny krizové scénáře pro situaci, že by se koronavirus v Česku šířil stejnou rychlostí jako v Itálii. Ohniska by se podle něj musela izolovat. Nevyloučil, že by se postižená města musela uzavřít.

Koronavirus hlásí už i Rakousko, Chorvatsko a Švýcarsko

Koronavirus

Podle premiéra Babiše ale lidé nemají panikařit. Nadále platí, že v České republice bylo dosud provedeno 86 testů na nemoc Covid-19 a všechny byly negativní.

BRS se kvůli koronaviru mimořádně sešla už 27. ledna, kdy jednala o připravenosti České republiky v případě rozšíření nákazy z Číny.

Virus se šíří od prosince z Číny a zabil od té doby přes 2660 lidí, naprostou většinu v Číně. Z evropských zemí se v posledních dnech nákaza šíří v Itálii, v úterý ohlásilo první dva případy Rakousko a první případ Chorvatsko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám