Hlavní obsah

Koronaviru podlehl první Francouz. Další dva lidé skončili v karanténě

Paříž

Francie potvrdila další tři případy nákazy koronavirem. Jeden nově infikovaných na následky nemoci Covid-19 zemřel. Jedná se o druhé úmrtí na území Francie. Celkový počet případů nákazy vzrostl v zemi na 17, uvedlo tamní ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ambulance přijíždí do univerzitní nemocnice v Paříži.

Článek

Informaci o úmrtí pacienta, prvního Francouze, potvrdil také zástupce ministerstva zdravotnictví Jerome Salomon. Muž se nedávno vrátil do Paříže z italské Lombardie, kde se pravděpodobně nakazil.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Do karantény v pařížské nemocnici Pitié-Salpêtrière byli mezitím umístěni další dva lidé, jejichž test na přítomnost nemoci Covid-19 byl pozitivní.

Kvůli hrozící pandemii koronaviru se v neděli sešla také francouzská vláda. Hranici s Itálií, která je v Evropě virem nejvíce zasažená, ale uzavírat nehodlá.

Odkud a jak se koronavirus šíří a jaké jsou jeho příznaky

Koronavirus

„Ani by to nedávalo smysl,“ soudí Salomon. „Cestovat se dnes dá různými způsoby a v našem případě se do Itálie dá dostat i přes Rakousko,“ vysvětloval.

Francie vyzvala své občany, aby se vyhýbali veřejným místům a aby v ideálním případě pracovali z domu.

Na následky koronaviru zemřel už před dvěma týdny v Paříži 80letý Číňan. Jednalo se o první úmrtí na území Francie. Jedenáct lidí se po nákaze novým typem koronaviru uzdravilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám