Hlavní obsah

Izrael se připravuje na čtvrtou dávku

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Loni v prosinci byl jedním z prvních států na světě, který začal s očkováním proti koronaviru, ani ne po roce teď Izrael uvažuje už o čtvrté dávce. Virus nikam neodejde, budeme žít ve vlnách, upozorňuje národní koordinátor pro očkování Salman Zarka. Přes 2,5 milionu Izraelců už obdrželo tři dávky vakcíny.

Foto: Profimedia.cz

Izraelský premiér Naftali Bennet doprovodil na třetí dávku svou maminku

Článek

Zarka nespecifikoval, kdy by podle něj Izrael měl s očkováním čtvrtou dávkou začít. Uvedl jen, že je čas zahájit přípravy.

Takhle už budou naše životy fungovat, ve vlnách.
Salman Zarka, národní koordinátor pro očkování

„Vzhledem k tomu, že tu s námi virus je a zůstane tady, musíme se připravit i na čtvrtou dávku,” řekl místnímu rádiu. „Takto už budou naše životy fungovat, ve vlnách,” dodal Zarka.

Izrael hlásí rekord. Má nejvíc nakažených za den od začátku pandemie

Koronavirus

Další podpůrná dávka vakcíny proti koronaviru by měla být podle Zarky upravena tak, aby poskytovala lepší ochranu proti novým mutacím, například proti výrazně nakažlivější variantě delta.

Před návratem do škol rekord

Devítimilionový Izrael se i přes své premiantství v očkování v těchto dnech potýká se čtvrtou vlnou nákazy, kterou způsobila právě delta.

Třetí dávka v Izraeli: Úbytek hospitalizovaných

Koronavirus

1. září zaznamenaly tamní úřady 16,6 tisíce nakažených, což je vůbec nejvíce od vypuknutí pandemie. Vzhledem k začátku školního roku ale velká část nakažených pochází z řad dětí, které často ještě ani nemohou být očkovány.

Alespoň jednu dávku vakcíny obdrželo dosud více než 6 milionů Izraelců, tedy většina populace. Asi 5,5 milionu je ochráněno dvěma dávkami, 2,5 milionu dokonce už třemi, což se projevilo na poklesu křivky hospitalizovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám