Hlavní obsah

Facebook kvůli koronaviru zrušil hlavní událost roku

Novinky, ort

Květen zpravidla bývá pro Facebook jedním z nejdůležitějších měsíců, pravidelně na přelomu jara a léta se totiž koná vývojářská konference F8. Ta vždy startuje velkou tiskovkou, na které šéf společnosti Mark Zuckerberg představuje novinky, které si pro uživatele přichystal. Letos se ale kvůli obavám z koronaviru akce konat nebude.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Šéf společnosti Facebook Mark Zuckerberg

Článek

Letošní ročník vývojářské konference F8 se měl konat 5. a 6. května. Nyní je již ale jasné, že tato akce neproběhne. Vedení největší sociální sítě na světě se nechalo slyšet, že místo toho uspořádá několik menších setkání pro jednotlivé vývojáře.

Masivního odhalení novinek se letos taky nedočkáme, podnik se místo toho zaměří na postupné zveřejňování novinek on-line. Alespoň tedy pro letošní rok.

V loňském roce na konferenci F8 Zuckerberg odhalil redesign komunikační aplikace Messenger, šifrování jednotlivých konverzací, ale například i vznik klienta pro osobní počítače.

Facebook slibuje více soukromí pro uživatele. A mění po 15 letech logo

Internet a PC

Největší mobilní veletrh se nekonal

Kvůli koronaviru již byla zrušena celá řada výstav a veletrhů. Na konci února se například měl ve španělské Barceloně konat obří mobilní veletrh MWC, organizátoři ze sdružení GSMA jej ale nakonec odpískali.

„V důsledku globálních obav ohledně epidemie koronaviru je nemožné veletrh letos uskutečnit,“ prohlásil pouhé dva týdny před startem MWC šéf GSMA John Hoffman.

Největší mobilní veletrh nakonec nebude. Organizátoři se bojí koronaviru

Mobil

Kvůli šíření koronaviru očekávají analytici ze společnosti TrendForce propad technologického trhu. Podle nich bude nejhlubší pokles zisků v prvním čtvrtletí letošního roku v případě prodejů chytrých hodinek (o 16 %). Koronavirus nicméně citelně zasáhne také segment notebooků a chytrých reproduktorů, v obou případech zhruba o 12 %.

S poklesem prodejů mohou nicméně podle zveřejněných odhadů počítat během prvních tří měsíců letošního roku také výrobci smartphonů (10,4 %), herních konzolí (10,1 %), monitorů (5,2 %) či například televizorů (4,5 %).

Koronavirus drtí technologický trh

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Nových iPhonů je nedostatek. Kvůli koronaviru

Společnost Apple přiznala, že nezvládne naplnit výhled tržeb pro druhé finanční čtvrtletí, které si stanovila minulý měsíc. Hlavním důvodem je výpadek dodávek...

Výběr článků

Načítám