Hlavní obsah

Brífink ministra Hamáčka po jednání krizového štábu

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se ve středu po jednání Ústředního krizového štábu vyjádří k aktuální epidemiologické situaci. V Česku padl ve středu další rekord, koronavirem se nově nakazilo 17 278 lidí. Brífink je naplánovaný na 11:30, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání krizového štábuVideo: ČTK

 
Článek

V Česku aktuálně platí pátý nejhorší stupeň v rámci protiepidemického systému PES. Zavřená je většina obchodů a služeb, otevřeno nesmějí mít ani restaurace. V zemi platí také zákaz nočního vycházení a zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Opatření zatím platí do 10. ledna, tedy do neděle.

Uvolňovat se podle Blatného hned tak nebude

Koronavirus

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ale již ve středu řekl, že se pravidla nejméně o další týden zřejmě prodlouží. „Situace v nemocnicích není dobrá. Lidé, kteří často odkládali návštěvy nemocnic, se do nich nyní dostávají. Počet osob na JIP převyšuje tisíc, více než 6000 je hospitalizovaných,“ zdůvodnil.

Hamáček: Dělali jsme vše, ale odpor byl velký

Koronavirus

Od středy se pak také jinak počítá systém PES, na základě kterého jsou opatření zaváděna. Nově je důležitý údaj o hospitalizovaných, u nichž se na nákazu koronavirem přišlo až v nemocnici. Naopak vypadla data o procentu pozitivních testů ze všech provedených.

Reklama

Výběr článků

Načítám