Hlavní obsah

Žloutenku tak snadno nepoznáte...

Novinky, GlaxoSmithKline,s.r.o

… a tak nikdy nevíte, kdy a kde se s ní můžete setkat i Vy. Ani dodržováním základních pravidel hygieny se riziku infekce žloutenkou typu A a B zcela nevyhneme (jak ukazuje v těchto týdnech zvýšený epidemický výskyt žloutenky typu A v Praze).

Článek

Kromě nevolnosti, horečky, únavy, někdy zežloutnutí hrozí dlouhodobá pracovní neschopnost, ztráta výdělku a nutnost dodržování předepsané diety.

Jedinou účinnou prevencí je očkování.

Jednoduché řešení nabízí kombinovaná očkovací látka proti žloutenkám typu A a B, Twinrix, podávaná v tří-dávkovém schématu 0., 1. a 6. měsíc.

Zájemcům o očkování tuto vakcínu předepíše každý praktický lékař. Můžete se nechat očkovat také v jakémkoli zdravotním ústavu či očkovacím centru. Přehled očkovacích míst najdete na stránkách www,zloutenky.cz.

Vakcína Twinrix Adult, Paediatric, je pouze na lékařský předpis a není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Většina zdravotních pojišťoven nabízí v rámci preventivních programů příspěvky na různá nadstandardní očkování (od 500 Kč do cca 1 500 Kč). Informujte se přímo u své pojišťovny. Před použitím vakcíny si přečtěte příbalový leták.

Výběr článků

Načítám