Hlavní obsah

Už i Češi začínají s refinancováním svých hypoték online

Novinky, Refinanso.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos na jaře vstoupil na český trh startup Refinanso, který nabízí refinancování hypoték online. Stačí pár kliknutí a žadatel má schválenou výhodnější hypotéku. Ve světě osvědčená služba slibuje i u nás skutečně novou situaci na trhu s bydlením.

Foto: Refinanso

Refinancujte i vy své hypotéky

Článek

To, co u nás vypadá jako první vlaštovka, na západ od Aše běžně funguje. Všechny projekty tohoto typu mají velmi podobné rysy – jsou pohodlné pro své uživatele, nabízejí nízké sazby, jednoduše se ovládají a hypotéku si s nimi sjednáte online.

Ve světovém měřítku jsou lídry tohoto trhu americké, britské a severoevropské firmy. Zvlášť seveřani jsou v tomto přeborníci, i díky tomu, že tam je široce rozšířený způsob online identifikace klienta. Službu BankID používá ve Švédsku přes 70 % populace.

Šokující úroky i chat s robotem

Není tedy divu, že švédský startup Enkla například vloni šokoval úrokovou sazbou 0,95 % pro refinancování existujících úvěrů na bydlení. Stačilo, aby klienti v minulosti bez problémů spláceli.

Foto: Refinanso

úvodní foto

Britský Trussle je zase specifický tím, že hlídá pro klienta úrokové sazby hypoték na trhu a ve chvíli, kdy se objeví lepší podmínky, než má klient ve smlouvě, pomohou mu se změnou banky. Jiný britský startup Habito vyvinul chatovacího robota, který s klienty komunikuje běžnou řečí a pomůže s refinancováním v řádu desítek minut.

Společnost Quicken Loans v USA zase ukázala, že online sjednávání hypoték už není okrajová služba pro pár klientů. V roce 2017 se Quicken Loans stala největším poskytovatelem hypoték v USA. V počtu uzavřených úvěrů předběhla i banku Wells Fargo, která skončila na druhém místě.

Jak jsme se dostali na roční sazbu 1,8 %?

Na český trh přináší startup Refinanso.cz, jehož partnerem je Moneta Money Bank, proces online refinancování hypoték. Klientům slibuje pozitivní změny v procesu refinancování. Nabízí jim služby, jaké zatím nezažili – třeba předschválení úvěru bankou online, takže do pěti minut víte, jakou sazbu opravdu dostanete.

Díky nulovým nákladům za odhadce a poradce a díky menší administrativní zátěži dosahuje Refinanso.cz na nižší úrokovou sazbu. Ta je v případě této služby 1,8 % p.a. „Víme, že klienti si sazby porovnávají. Snažíme se být transparentní, proto na našem webu zveřejňujeme také inzerované úrokové sazby ostatních bank,“ vysvětluje Matěj Novák, CEO Refinansa.

U nízké sazby to ale nekončí. Startup přichází také s kompletně digitálním zpracováním refinancování hypotéky. Online a zdarma probíhá i ocenění nemovitosti, které se často obejde i bez návštěvy odhadce.

Konkurence sice také nabízí online služby, ale ty většinou končí odesláním žádosti. Refinanso.cz zvládá online celý proces. Garantuje navíc klientům nabídnutou úrokovou sazbu po dobu 30 dnů.

Výběr článků

Načítám