Hlavní obsah

Učitelka snědla žákovi narozeninový dárek, škola stávkuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekané vyústění měla hodina matematiky na Základní škole Machovská v pražské Libni. Poté, co učitelka zabavila žákovi dárek od spolužáků - bonboniéru - rozhodly se ostatní děti bojkotovat výuku. Ke stávce za lavicemi už se připojily i ostatní třídy.

Článek

Začalo to zcela nevinně. Jiří Michalec, žák pátého ročníku Základní školy Machovská v pražské Libni, si při hodině matematiky otevřel bonboniéru a začal si na ní se spolužákem z lavice pochutnávat. Nastalou situaci vyhodnotila vyučující jako vyrušování a bonboniéru Michalcovi zabavila. To vyvolalo roztržku, jejíž rozměry nepředvídala snad ani jedna ze zúčastněných stran.

,,Dostal jsem tu bonboniéru od spolužáků k narozeninám a chtěl jsem se s nimi jen rozdělit,“ komentoval situaci Michalec. "Pak přišla ona (učitelka - pozn. red.), začala se se mnou o bonboniéru přetahovat. A to jsem jí chtěl také nabídnout.“

,,Vyvolala jsem ho a pořád neodpovídal. Měl plnou pusu čokoládových bonbónů. Musela jsem mu tu bonboniéru zabavit,“ řekla učitelka, která v souvislosti s kauzou nechtěla být jmenována. Vrchol všeho však byl, když podle očitých svědků zabavenou bonboniéru Tatiana před celou třídou sama snědla. "K  tomu se nebudu vyjadřovat,“ řekla našemu reportérovi učitelka.

Na protest proti zabavení a snězení dárku začali Michalcovi spolužáci bojkotovat výuku a všichni symbolicky nahráli své fotografie do nekonečného banneru bonboniéry Tatiana. ,,Takovýhle přístup učitelů už jsme nemohli tolerovat,“ tvrdí děti svorně. Netrvalo dlouho a přidali se k nim žáci dalších tříd. Požadují veřejnou omluvu ve školní aule a zakoupení nové bonboniéry Tatiana. Situaci budeme nadále sledovat.

Více zde.

Výběr článků

Načítám