Hlavní obsah

Tři nejčastější mýty o půjčkách

Novinky, mBank S.A.

Přestože možnosti půjčit si v dnešní době využívá čím dál tím víc lidí, stále se k půjčkám pojí řada mýtů a zavádějících informací. Tyto mylné poznatky pak mohou při výběru úvěru negativně ovlivnit váš úsudek, což většinou zjistíte, až když je pozdě. Nenechte se zmást a podívejte se s námi na tři nejčastější mýty.

Foto: shutterstock.com

Tři nejčastější mýty o půjčkách

Článek

1. Žádost o půjčku je komplikovaná a zabere spoustu času

Mnoho lidí si spočítá, že by si úvěr dovolit mohlo, bojí se však složitého procesu a přílišného papírování. Pravdou ale je, že půjčit si peníze je otázkou pár minut. Například mBank nabízí možnost sjednat si mPůjčku Plus on-line z pohodlí domova. „Kromě toho, že je mPůjčka Plus velmi výhodná, je také skvělým řešením pro ty, kdo by si peníze rádi půjčili, ale odrazuje je strach z komplikovaného vyřizování úvěru. Sjednání je velmi rychlé a navíc prostřednictvím mobilního i internetového bankovnictví máte o úvěru neustálý přehled a kdykoli můžete zdarma zaslat mimořádnou splátku, či celou půjčku předčasně splatit. Jako doklad ke schválení půjčky vám postačí tříměsíční výpis z účtu a půjčit si můžete až 1 000 000 Kč,“ vysvětluje Petr Král, produktový manažer spotřebitelských úvěrů mBank.

Pro sjednání půjčky stačí vyplnit online žádost a smlouvu přijít podepsat na jakoukoli pobočku nebo si ji nechat doručit kurýrem. Pro stávající klienty mBank je to dokonce ještě jednodušší a rychlejší – zažádat o půjčku lze v mobilní aplikaci, kde se také po schválení bankou žádost potvrdí a peníze ještě ten den přijdou na účet. Klienti s předschválenou nabídkou žádné doklady o příjmu nedodávají a budou mít peníze na účtu ještě rychleji – přijdou do 8 minut.

2. Je lepší půjčit si od známých

Samozřejmě, že když vám půjčku poskytne rodina nebo přátelé, kteří po vás nebudou chtít žádné poplatky či úroky, bude to pro vás výhodnější než v kterékoli bance. Ne nadarmo ovšem české přísloví říká: „Chceš-li ztratit přítele, půjč mu peníze“. Jistě jste slyšeli o situacích, kdy se rodinné nebo přátelské vztahy kvůli půjčce zhoršily, nebo dokonce úplně zanikly. Důvod? Například kvůli absenci smlouvy a dalších náležitostí nelze zaručit řádné a pravidelné splácení. Navíc i člověk, který peníze půjčí, se může dostat do svízelné situace a bude je chtít okamžitě zpátky. Těmto situacím se s půjčkou od banky vyvarujete.

3. Rozhodující její úrok

Výše úrokové sazby je opravdu důležitá a často platí, že čím nižší úrok, tím výhodnější úvěr. Než se však pro půjčku rozhodnete, ověřte si, jaké další poplatky se k ní vážou. Mnohé banky si totiž účtují za uzavření smlouvy, vedení úvěru nebo jeho předčasné splacení. U zmíněné mPůjčky Plus takové poplatky nenajdete, zaplatíte pouze úrok, jehož výši dopředu znáte.

Pokud jste si u mBank ještě nikdy nepůjčili, můžete využít půjčky s nulovým úrokem. Ano, čtete správně – půjčka až do 40 tisíc korun je s nulovým úrokem a vy tak zaplatíte pouze poplatek ve výši 2 % z půjčené částky. Půjčíte-li si tedy například 20 000 Kč, bance vrátíte 20 400 Kč, tedy pouze o 400 Kč více.

Více informací naleznete zde.

Výběr článků

Načítám