Hlavní obsah

Testy zimních pneumatik 2011

Podle čeho vybírat pneumatiky? Jak hodnotí zimní pneumatiky testy ADAC? Které zimní pneumatiky testy prošly a na které je dobré dát si pozor?

Článek

Testy ADAC 2011:

Testované pneumatiky o rozměru 195/65 R15 9lT na voze Škoda Octavia Kombi.

Protože každá pneumatika má své přednosti na jiném povrchu a v jiných podmínkách, nelze vždy zvolit absolutního vítěze testu.

Protože každá pneumatika má své přednosti na jiném povrchu a v jiných podmínkách, nelze vždy zvolit absolutního vítěze testu. Doporučení jak si vybrat vhodné pneumatiky:

Protože každá pneumatika má své přednosti na jiném povrchu a v jiných podmínkách, nelze vždy zvolit absolutního vítěze testu. Doporučení jak si vybrat vhodné pneumatiky: Pro vhodný výběr pneumatiky je důležité stanovit si vlastní priority.

Protože každá pneumatika má své přednosti na jiném povrchu a v jiných podmínkách, nelze vždy zvolit absolutního vítěze testu. Doporučení jak si vybrat vhodné pneumatiky: Pro vhodný výběr pneumatiky je důležité stanovit si vlastní priority. Pokud často jezdíte dlouhé cesty, převážně po dálnicích a silnicích I. třídy,

Protože každá pneumatika má své přednosti na jiném povrchu a v jiných podmínkách, nelze vždy zvolit absolutního vítěze testu. Doporučení jak si vybrat vhodné pneumatiky: Pro vhodný výběr pneumatiky je důležité stanovit si vlastní priority. Pokud často jezdíte dlouhé cesty, převážně po dálnicích a silnicích I. třídy, důležitým faktorem bude suchá a mokrá vozovka a rovněž hlučnost.

Řidiči bydlící v horských a podhorských oblastech ocení vlastnosti na sněhu a ledu.

Zkrácení brzdné dráhy na sněhu díky vysokému počtu bloků v ramenní části dezénu. Vynikající brzdný výkon na ledu a mokrém povrchu. Design dezénu je navržen pro nejmodernější elektronické jízdní systémy. Jedinečné snížení spotřeby paliva.

Nejbezpečnější zimní pneumatika na mokru díky nové generaci běhounové směsi. Technologie lamel 3D-BIS. Kratší brzdná dráha na sněhu a ledu. Vylepšená boční přilnavost. Lepší ovládání a brždění na suchu.

Nový 4D a 3D systém lamel s vynikající boční přilnavostí. Drážky a zoubky v centrální části pro zlepšení záběru a stability na sněhu. Rychlý odvod vody. Uzamykatelné lamely a velké bloky pro skvělé vlastnosti na suchu. Stabilní a bezpečná na zasněžených a mokrých vozovkách. Nízký valivý odpor pro úsporu paliva.

Větší trakce.V-profil zajišťuje velmi stabilní jízdní vlastnosti. Kratší brzdná dráha a delší životnost. Větší počet  lamel v různých úhlech pro větší sílu bočího vedení v zatáčce a přímé jízdě.

Zelený výkon nové generace. Optimalizovaný dezén pro vynikající výkon na sněhu i mokru. Zvýšená trakce a patentovaná inovativní směs. Skvělá stabilita, nová kostra pneumatiky. Velká stabilita na suchém povrchu.

Maximální přilnavostna sněhu. Ojedinělá ochranapřed vznikem aquaplanningu. Ohleduplnost k životnímu prostředí. Nízkývalivý odpor. Účinný odvod rozbředlého sněhu díky leštěným dezénovým drážkám.

Nejlepší pneumatika na sněhu. Hluboké odvodové drážky a směrový dezén. Odvod vody a rozbředlého sněhu. Vysoký počet lamel. Krátká brzdná dráha a dobrý záběr na zasněžených či zledovatělých vozovkách.

Otevřené lamely zlepšují záběr a brždění na zaněžených a ledem pokrytých vozovkách. Sinusové lamely v ramenních blocích zlepšují vlastnosti na suchých a mokrých vozovkách. Barum Belt Concept (BBC) zvětšuje styčnou plochu s vozovkou a současně zlepšuje rozložení sil. Vysoký stupeň bezpečí na suché, mokré, sněhem i ledem pokryté vozovce. Vysoký kilometrový výkon.

Výrazný pokrok udělali tvůrci v jízdě na ledu. Vysoká přilnavost k ledovému i mokrému povrchu. Vysoký kilometrový proběh. Nízký valivý odpor a spotřeba paliva.

Dokonalý záběr na kluzkém povrchu díky velkým blokům s vysokou hustotou lamelv ramenní oblasti. Tvar dezénu je optimalizován n avýborný výkon na mokru. Brždění a spolehlivý záběr zaručuje nejnovější složení běhounové směsi.  Směrový dezén a dlouhé příčné drážky pro přesné řízení na sněhu.

Náš tip:

Pneumatiky Continental ContiWinteContact TS830    můžete objednat i s přezutím za 1622 Kč. Přezout můžete ve více než 100 servisních místech po celé ČR. Partnerem testu ADAC 2011 je internetový obchod www.dobrepneu.cz spolehlivý dodavatel pneumatik.

Výběr článků

Načítám