Hlavní obsah

Střešní izolační systém iRoof je zárukou tepelného komfortu po celý rok

Novinky, Wienerberger s.r.o.

Sytém iRoof představuje moderní přístup a nové možnosti při zateplování střech. Jednoduché a zároveň vysoce funkční řešení tepelně izolačního systému z PIR panelů je ideální pro stavbu budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Značka Tondach ze skupiny Wienerberger ale přináší stále nová vylepšení, která usnadňují a modernizují realizaci střech.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Moderní PIR izolace zvětšuje obytný prostor v podkroví a omezuje jeho přehřívání

Článek

Systém iRoof a koncept e4

Společnost Wienerberger už s předstihem přišla s konceptem zdravého cihlového domu e4, který staví na 4 pilířích: energie, ekologie, ekonomie a estetika.  Základem konstrukce e4 domu jsou stavební materiály, které podle studií majitelům zajistí kvalitní prostředí pro život a stavba naplňuje představy o zdravém domě budoucnosti. V rámci tohoto programu si Wienerberger na stavbách splňující kategorii dům s téměř nulovou spotřebou energie (NZEB) otestoval i systém iRoof. Ten také letos získal na Stavebním veletrhu v Brně prestižní ocenění Zlatá medaile SVB 2020. Tepelná izolace iRoof splňuje podmínky směrnice 2010/31/EU, platné od 1. ledna 2020, která stanovuje nutnost zpracování stavby jako tzv. budovu s téměř nulovou spotřebou energie (NZEB).

Foto: Wienerberger s.r.o.

Rychlá a jednoduchá montáž minimalizuje montážní chyby v konstrukci.

iRoof v zimě brání úniku tepla, v létě přehřívání

Nadkrokevní izolace iRoof má oproti tradičnímu vkládání izolace mezi krokve celou řadu výhod. Navíc v sytému iRoof získá investor benefit v podobě konstrukce s velkou životností. Hlavní předností systému iRoof je difuzně otevřená konstrukce, která propouští vlhkost, ale teplo udrží pod střechou. Tak brání úniku tepla v zimě a naopak v letním období brání přehřívání interiéru. Izolační materiál PIR, ze kterého jsou izolační desky vyrobeny, je zdravotně nezávadný, recyklovatelný a při požáru neuvolňuje jedovaté látky. Řemeslník ale i investor ocení jednoduchou a rychlou montáž, která minimalizuje chyby v konstrukci.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Tvarově stálé desky z materiálu PIR jsou zdravotně nezávadné a recyklovatelné.

Tepelně izolační systém iRoof je určen pro novostavby i rekonstrukce

Systém iRoof se hodí pro každý typ střechy. Pro novostavby i rekonstrukce je vhodný iRoof Top a iRoof Uni. V případě rekonstrukce, kde nelze zvedat výšku střechy je vhodný iRoof Renova. Dle rozdílného nároku pak systém zahrnuje tři typy izolačních desek: Tondach Thermo Classic, Tondach Thermo Comfort a Tondach Thermo Classic Alu.

 Tip 1: Máte-li zájem o vypracování bezplatného předběžného návrhu a cenové nabídky nadkrokevního zateplení s PIR izolací vyplňte formulář ZDE.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Kvalitní okapová mřížka ochrání střechu před nebezpečnými predátory

Nová systémová řešení Tondach střechu chrání, zlepšují její funkčnost a usnadňují práci

Střešní systém Tondach je neustále inovován. Z posledních novinek můžeme zmínit např. nový typ větracích mřížek, které chrání nasávání vzduchu u okapu. Ty významně ovlivňují jak větrání střechy, tak neporušenost použitých materiálů. Nová mřížka je pevnější, má zvýšenou požární odolnost a lépe vzdoruje vysokým teplotám. Tondach na novou mřížku poskytuje dvojnásobnou záruku, tj. 20 let, cena přitom zůstává stejná.

Další novinkou, kterou ocení především samotní řemeslníci, jsou prémiové větrací pásy Extreme s unikátním lepícím systémem. Lepidlo s označením WCS (wet cold system) je přelomovou novinkou. Drží za vlhka, a dokonce i při mínusových teplotách. Je velmi odolné vůči UV. To zaručuje jeho trvalou rezistenci vůči stárnutí.

Foto: Wienerberger s.r.o.

Tondach: krásná střecha trvalé hodnoty

Tondach je zárukou trvalé hodnoty

Když se rozhodnete pro střešní systém Tondach, získáte jistotu, že všechny součásti střešního systému spolu budou vždy kompatibilní od pokládky střechy až po veškeré doplňky a příslušenství, a to v nejvyšší kvalitě a s dlouholetou 33letou zárukou. Navíc střecha i po letech bude vypadat stále jako nová.

Pokud si chcete nechat zkusit spočítat novou střechu Tondach, nebo se jen inspirovat, navštivte tondach.cz.

Více informací o produktech a konceptu e4 naleznete na stránkách Wienerberger.cz.

Výběr článků

Načítám