Hlavní obsah

Stále více českých domácností chce řešit všechny své finance on-line z jednoho místa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle aktuálních průzkumů má téměř 60 % českých domácností uzavřeno nejméně 5-10 smluv na nejrůznější finanční výdaje. Patří sem jak naprosto běžné platby v podobě inkas, různých poplatků, až po spoření, splátky úvěrů či hypoték.

Foto: Fincentrum & Swiss Life Select

Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

Článek

Množství smluv často vede k tomu, že lidé nemají o svých financích kompletní přehled, nevědí přesně, co kdy mají platit, utíkají jim důležité termíny, ale především – nedokážou ze svých finančních prostředků získat nic navíc.

„Není proto divu, že se řada domácností rozhodla pro zásadní krok – využít moderních technologií a začít všechny finanční povinnosti ovládat z jednoho místa on-line. Mít o svých financích kompletní přehled a využívat také benefitů odborného poradenství, které dokáže finanční toky optimalizovat, plánovat a využít příležitosti nižších nákladů a vyšších výnosů,“ říká Karel Šulc, místopředseda představenstva lídra na trhu finančního poradenství - společnosti Fincentrum & Swiss Life Select a.s. „Vidíme, jak raketově roste zájem o náš finanční portál FiLiP, který je právě nejlepším nástrojem, jak mít díky moderním technologiím všechny finance na jednom místě a navíc si je naplánovat tak, abychom dosáhli na věci, které bychom si jinak vůbec nemohli dovolit,“ dodává Karel Šulc.

FiLiP naplánuje cestu, jak pořídit nové bydlení nebo zaplatit dětem studia

Klient prostřednictvím portálu FiLiP z jednoho místa a on-line ovládá všechny své smlouvy. To znamená – všechny bankovní účty, úvěry či hypotéky, všechny platební povinnosti, které má, pojištění, stavební spoření – prostě veškeré domácí finance. Nemusí nikam chodit, nemusí nic hlídat. Navíc má další benefit – možnost dlouhodobého plánování osobních financí s pomocí odborného finančního poradce. Ten klienta odborně vede - hlídá za něj termíny, upozorňuje ho na příležitosti a je garantem toho, že klient platí méně na nákladech a získává vyšší výnos.

Díky portálu FiLiP tak může klient kromě každodenních plateb efektivně plánovat dlouhodobou finanční strategii a své životní cíle. Napsaný sen se stává cílem – říká jedno přísloví a přesně tak funguje FiLiP. Klient má své plány – ví, že si chce pořídit nové bydlení, chce, aby děti studovaly na univerzitě, a chce také být zajištěn na důchod, aby nemusel ve stáří řešit pokles životní úrovně.  A právě díky FiLiPovi se ze snů stanou jasné životní milníky, u kterých klient přesně ví, jak se k nim finančně dostane.

Finanční poradce právě díky FiLiPovi pomůže klientovi sestavit realistický finanční plán a často hraje i motivační roli, když klientovi otevře oči, jak dosáhnout na věci, které by sám klient ani nepovažoval za reálné.

„FiLiP je unikátním nástrojem, do kterého vložíte informace o své finanční situaci, vložíte do něj doslova své sny a finanční poradce s Vámi díky portálu FiLiP připraví dlouhodobý plán, který vám nejen hlídá každodenní finanční povinnosti, ale dovede Vás k naplnění vašich snů a cílů,“ doplňuje Karel Šulc.

Svůj plán navíc můžete upravovat, měnit, modelovat – a to vše on-line díky moderním technologiím a odbornému poradci, kterého máte de facto stále vedle sebe.

„Jako když lidé chodí celý život k lékaři, který se stará o jejich zdraví, tak stejně se finanční poradce prostřednictvím FiLiPa stará o jejich co nejkvalitnější život, ve kterém se klientům daří uskutečňovat jejich sny,“ uzavírá Karel Šulc.

Více na www.fcsls.cz

Výběr článků

Načítám