Hlavní obsah

Splňte požadavky EU a uspořte své peníze

Novinky, Xella International GmbH, Duisburg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspora energií je aktuálním tématem nejen pro stavebníky a provozovatele budov, ale také pro EU, která svými nařízeními postupně zvyšuje požadavky na energetickou úspornost a ekologickou nezávadnost použitých materiálů. Uvažujte proto v předstihu!

Úspora energie pomocí tepelněizolačních obvodových konstrukcí

Článek

Plňte cíle EU již dnes, ať nejste za pár let nemile překvapeni

Hlavní fází tlaku na zlepšování tepelněizolačních vlastností obvodových konstrukcí jsme již prošli, tento trend však pokračuje. Evropská směrnice EPBD například určila cíl, aby se již od roku 2020 stavěly domy s potřebou energie blízkou nule. Zároveň stanovila nároky na snížení potřeby primární energie, tzn. energie zabudované v domech, a to o 20 %. Pokud tedy nechcete za několik let přistoupit k nutným dodatečným opatřením, uvažujte o vhodném stavebním materiálu již nyní!

Volte Ytong – ekonomické řešení již při výstavbě

Ytong pracuje s tzv. pórobetonem, který si zachovává pevnost a stabilitu betonu, je však také skvěle zpracovatelný a lehký. Úsporné je již samotné dovážení a bezodpadové zpracování materiálu, které sníží náklady na dopravu i za nevyužitý materiál. Dalším plus je časová úspora při výstavbě − vystačíte si s jednovrstevným zděním až do pasivního standardu a doba realizace je o 40 % kratší než u jiných materiálů.

Ytong je ideální i pro jednovrstvé zdění a vystačí si s minimem stavebního lepidla.

Nízké (nejen) provozní náklady a prevence do budoucna

Pokud chcete významně snížit náklady na provoz, Ytong díky porézní struktuře vyniká tepelněizolačním vlastnostmi, zejména při použití tvárnic řady +. I bez zateplení obvodového zdiva překračují tvárnice Ytong stanovenou normu tepelného odporu a tyto vlastnosti si zachovávají i po opracování. Vzájemná kompatibilita stavebních dílů také zabraňuje vzniku tepelných mostů, které mohou často až za dvacetiprocentní únik tepla.

Ytong je ideální i pro jednovrstvé zdění a vystačí si s minimem stavebního lepidla.

S tvárnicemi Ytong lze u nízkoenergetických domů ušetřit zhruba dvanáct tisíc na energiích, u pasivních domů je to zhruba kolem třiceti tisíc! Zároveň investujete i do budoucna, protože jste tímto skvěle připraveni na další zavádění povinného snižování energetické náročnosti domu a nebudete muset provádět žádná dodatečná zateplení. Rovněž plně vyhovíte ekologickému hledisku − základní přírodní složení není ohrožující pro životní prostředí a vlastnosti pórobetonu jsou neměnné po celý životní cyklus stavby.

Výběr článků

Načítám