Hlavní obsah

SMS z pevné linky

Novinky, Český Telecom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Služba je pro všechny účastníky pevné telefonní sítě Českého Telecomu, kteří mají k pevné lince nebo přípojce ISDN2 připojeno SMS koncové zařízení podporující psaní, odesílání a příjem SMS a současně mají aktivovanou službu Zobrazení čísla volajícího (CLIP). Bez této služby lze SMS v textové podobě odesílat, příjem SMS je však možný pouze v hlasové podobě.

Foto: Marta Lindušková

Donátoři a zástupci neziskových organizací na Burze filantropie

Článek

Služba SMS je nová služba, která umožní obousměrný přenos textových SMS zpráv o 160 znacích s využitím SMS centra, které zajistí příjem a uložení SMS a jejich následné doručení do jiných telekomunikačních sítí, případně zpět do pevné telefonní sítě ČESKÉHO  TELECOMU.

Služba SMS je komplexní řešení, které přinese všem uživatelům pevné sítě alternativní způsob komunikace pomocí SMS s uživateli pevné i mobilní sítě. Její zavedení automaticky umožní všem účastníkům ČESKÉHO TELECOMU odesílání a příjem SMS zpráv z SMS telefonů nebo komunikátorů na jejich pevné telefonní lince a využívání podobných SMS služeb, které nabízejí mobilní operátoři. SMS odesílané na klasické telefony (především z mobilní sítě), budou účastníkům čteny přes aplikaci Text to Speech, případně doručeny do jejich schránky Memobox. Standardně bude zajištěna i možnost odpovědi formou "hlasové SMS" s využitím funkcionalit služby Memobox.

Služba umožní zákazníkům ČESKÉHO TELECOMU:

  • Odesílání SMS z pevné sítě do pevné nebo mobilní sítě a do zahraničí
  • Příjem SMS odeslaných z mobilní do pevné sítě v podobě textu nebo převodu na hlas v případě, že zákazník nevlastní koncové zařízení podporující SMS nebo není v jeho koncovém bodě funkční služba Zobrazení čísla volajícího (CLIP).

Potřebné vybavení a vlastnosti produktu/služby:

  • Na straně uživatele je nezbytné některé SMS koncové zařízení (bezšňůrové telefony nebo SMS komunikátory)
  • Pro příjem SMS v textové podobě je podmínkou aktivace služby Zobrazení čísla volajícího (CLIP). Bez služby CLIP je možné textové SMS pouze odesílat a SMS přijímat v hlasové podobě.

Koncová zařízení jsou nabízena se slevou až 1200 Kč a jejich seznam naleznete na stránkách www,telepoint.cz. Hlavní výhody SMS

  • Výhodné ceny SMS do pevné i mobilní sítě  - nyní jen za 1 Kč
  • Pohodlná obsluha (komunikátor - celá klávesnice, velký display; bezdratový domácí telefon)
  • Pro odeslání SMS nebudete odkázáni pouze na mobilní telefon, jestliže budou chtít odeslat SMS Vaše rodina či přátelé
  • Služba SMS je vhodná pro zaslání krátké informace, když nechcete nebo nemůžete dotyčnou osobu zavolat
  • Bez vyrušení telefonickým hovorem můžete diskrétně sdělit potřebné informace
  • Můžete komunikovat i s vašimi zahraničními přáteli rychle a pohodlně

Výběr článků

Načítám