Hlavní obsah

Roky studia málem v kopru aneb Jak Katka skoro o titul přišla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodovat se v devatenácti kam na vysokou, to není jen tak. Vlastně to je dost šílený. Katka odmalička netoužila být doktorkou, právničkou ani zachránkyní planety. Chtěla na vysokou, ale jak si vybrat? Zůstal jí v ruce horký brambor, který nevěděla, kam hodit.

Zonky.cz

Článek

Takže šla na školu, která jí v tu chvíli připadala jako rozumná volba. Znáte to. Přihláška vyšla, takže tam asi patří, no ne? Po dvou letech ale zjistila, že se šeredně spletla. Že tohle opravdu dělat nechce, jedna přednáška za druhou jí úplně paralyzovaly mozek. Jenže přecházet jinam je problém. Velký problém. Nicméně nemohla jinak a odešla. Začala jinde a všechno bylo super. Pak přišel třeťák… Ne kluk, ale rok. Rok, kdy po ní najednou škola začala chtít peníze. Ne pár kaček za nevrácené knížky do knihovny, ale školné za poslední dva semestry.

Nějaké brigády samozřejmě dělala, ale to nestačí. A ve svých letech přece nebude žebrat u rodičů. V bance se s ní nikdo nebaví, takže začíná vidět černé scénáře. No ale protože na webu prolezla opravdu kde co, jednoho dne jí na facebooku vyskočila reklama na Zonky.cz. Lidé půjčují lidem. Katka samozřejmě není naivní holčička, tak studuje podmínky dál a dál. Vlastně trochu nevěří, že nemůže najít žádný háček. Takže si zažádá o půjčku a hele, investory zajímá její příběh. Rozepíše se, vysvětlí, co se stalo a jak je teď na škole šťastná. Peníze budou, jenom je nemá hned. Dva dny na to jí cinkne v kapse mobil, že jí Zonky blahopřeje ke schválení půjčky.

Přijde vám to jako z prstu vycucaný PR článek? Mrkněte na podobné příběhy lidí na Zonky.cz a staňte se součástí komunity lidí, kteří si věří. Ať už chcete investovat, nebo potřebujete na čas finančně píchnout. Svět bude takový, jaký si ho uděláme. Zonky věří na důvěru mezi lidmi.

Chcete o nás a o tom, co děláme, vědět víc?

Podívejte se na naše stránky www.zonky.cz, napište na lucie.tvaruzkova@zonky.cz, zavolejte nám na 800 449 999 nebo se stavte se v naší pražské pobočce na adrese Zonky, Štefánikova 43a, budova D, Praha 5. Jsme tu každý pracovní den od 8 do 18.

Výběr článků

Načítám