Hlavní obsah

Rodinná dovolená v Resortu Svatá Kateřina na Vysočině

Komerční článekTatínek, který nemá na rodinu během roku čas

Kam letos s dětmi? To je před prázdninami pro rodiče každoroční rébus. Strávit společnou dovolenou s dětmi v klidu a mít na sebe dostatek času, ale přitom si opravdu dokonale odpočinout. Lze to vůbec skloubit dohromady? Každý má jiné představy a zájmy a domluvit se na společném programu je někdy dost obtížné. My to tedy letos neřešíme a máme jasno.

Resort Svatá Kateřina

Článek

Takže letos tam jedeme zase. Nestihli jsme sice loni vyzkoušet všechno, ale už jasně víme, do čeho jdeme! Auto necháme na parkovišti a dál se o nás už postarají a odvezou nás mikrobusem průsekem uprostřed lesa do oázy klidu. A na to, až se před námi zase vyloupne místečko, jak z čarovného světa se už všichni moc těšíme. To je právě ten důvod, proč letos neřešíme dovolenou jinde. Tohle místo si nás prostě získalo! Máme jistotu, že je tam báječně, bobře vaří a jsou moc milí a ochotní. Těšíme se na snídaně na mole u jezírka, na rodinné řádění ve vířivce pod širým nebem, nejlépe plným hvězd a letos vyzkoušíme konečně i jízdu na koni. My kluci budeme zase odpalovat každé dopoledne míčky na driving range, ale holky zase vědí, že nás nebudou ve wellness vůbec postrádat a tu hodinku a půl si dají třeba masáž, a nebo se nechají hýčkat nějak jinak.

Jezírko Kateřina

Nic nás nenutí plánovat vše dopředu a řídíme se pouze počasím a naší náladou. Jistou předem máme pouze polopenzi! Už máme vyzkoušené, že můžeme vyjet na kolech, které nám zdarma půjčí třeba na celé odpoledne, vykoupat se cestou v zatopeném lomu a také máme jistotu, že když se nám nebude chtít šlapat zpátky na kole, tak se můžeme zpět vrátit mikrobusem, který tam odpoledně přijede vyzvednout lenochy, co se  tam nechali dopoledne odvézt. Čas před večeří je už také trochu zajetý a všichni jsme natěšeni předem. To si totiž dáváme zase asi tak hodinku pétanque a zejména pro nás rodiče je to důvod dát si i zaslouženou skleničku dobrého vína. Nevím, kde se v nás bere ta soutěživost a ještě že jsou ty naše děti už dost velké na to, že ty koule vůbec unesou. Abychom si odškrtli v seznamu památek i další krásy Čech, tak vyjedeme do blízkého okolí zase někam za památkami. Telč jsme viděli loni a letos si projdeme Jindřichův Hradec, a pokud se nám vůbec bude chtít Resort Svatá Kateřina opustit ještě na jedno odpoledne, tak zajedeme na kolech na hrad Roštejn. Záleží na tom, zda přijedou za námi na víkend naši známí, protože potom by byl program jasný. Celodenní tenisové klání by nás tím pádem neminulo. Ještě že tam mají ty sportovní masáže, loni mě po turnaji probraly k životu.

Jezírko Kateřina

A víte co je na tom úplně nejlepší? Po týdnu máte pocit, že jste v resortu pobyly už alespoň 10 a více dní. Nevoláte, nekoukáte na televizi, čas se vám zpomaluje a vy si jenom užíváte, máte čas na klábosení s rodinou a nabíjíte bezděky své baterie čerstvým vzduchem, léty opěvovanou pramenitou vodou a dobrým pocitem z báječného společného řádění s dětmi, na které přes rok už skoro nemáte čas.  Je to prostě kouzelné místo a když budete mít štěstí, je tam o víkendech i mluvící pes Balú! Pozor bavit se s vámi ale nebude, pokud tam bude mít někdo s sebou nějakou psí fešandu.

Výběr článků

Načítám