Hlavní obsah

Pro a proti očkování? Jsem proočkovaný, mám protilátky

Novinky, Moravskoslezský kraj

Spojil jsem PRO a PROTI, jsem PROočkovaný, mám PROTIlátky. To je slogan kampaně na podporu očkování v Moravskoslezském kraji. Partnery kampaně jsou Moravskoslezský kraj, RBP zdravotní pojišťovna, Ostravská univerzita – Lékařská fakulta, Fakultní nemocnice Ostrava a Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě.

Foto: Moravskoslezský kraj

Kampaň Moravskoslezského kraje má podpořit zájem o očkování všech věkových skupin.

Článek

„Jsme ve fázi, kdy je naší hlavní zbraní vakcinace. Naše kampaň má podpořit zájem o očkování všech věkových skupin. Věřím, že lidé, kteří se zatím nerozhodli a zvažují všechna pro i proti, se nakonec i díky naší iniciativě rozhodnou očkováním chránit sebe i své okolí,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že moravskoslezská kampaň má být srozumitelná, neslibuje obecné proklamace, ale je jasná a altruistická.

Když se spojí PRO a PROTI...Video: Moravskoslezský kraj

Kampaň má podpořit odhodlání nerozhodnutých občanů, aby se naočkovat nechali. Upozorňuje na pozitiva vakcinace, ale neslibuje zázraky. Povzbuzuje k očkování, ukazuje, že pozitiva převládají nad případnými obavami. Jejím cílem je oslovit a motivovat k proočkování, které je bezpečné, účinné a z pohledu prevence racionální opatření v boji proti šíření nákazy.

Foto: Moravskoslezský kraj

Jednou z tváří kampaně je i záchranář Petr Jaššo.

„Už z historie víme, že nejbezpečnějším způsobem, jak protilátky dlouhodobě získat, je očkování. Vakcinace pomáhá v boji se smrtelnými infekčními nemocemi již od konce 18. století. Zodpovědní cestovatelé jen málokdy vyrazí na delší cesty bez očkování proti virové hepatitidě A nebo břišnímu tyfu. No a vakcínami tohoto století pro celý svět jsou ty proti koronaviru. Právě ony nám mohou pomoci vrátit se k normálnímu životu,“ vysvětlil děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity Rastislav Maďar, který je jednou z tváří kampaně. Dodal, že očkovaný získává vysokou míru ochrany před těžkým průběhem onemocnění.

Výběr článků

Načítám