Hlavní obsah

Předražená kreditka nemusí znamenat past. Obejít banku je díky půjčce od lidí snadné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stačí se opozdit se splátkou jen o jeden den a z pohodlného prostředku pro rychlé zaplacení nákupů se může stát velká přítěž. Příliš vysokého úroku z kreditní karty se ale dá díky půjčce od lidí snadno zbavit.

Zonky.cz

Článek

Platit kreditní kartou dává smysl jen do té doby, než skončí bezúročné období. Pak si banka začne účtovat úrok v desítkách procent a výhodná koupě se rázem změní v nechtěný závazek. Na elegantní řešení ale přesto není ani v této chvíli pozdě. Drahou kreditku lze kdykoli nahradit půjčkou od lidí na Zonky (www.zonky.cz) a dostat se díky tomu na férový úrok. Ušetřit lze i desítky tisíc korun.

Zdražení trhu navzdory

Banky si podle nejnovějších údajů ČNB účtují za každý nový úvěr z kreditní karty průměrný úrok přes 21 procent. Výjimkou ale nejsou ani kreditky s více než třiceti procenty. Přestože úrokové sazby na trhu klesají a banky si díky tomu obstarávají peníze čím dál levněji, cena kreditek naopak roste. Loni touhle dobou byl jejich průměrný úrok podle statistik ČNB skoro o procento nižší.

Lidem stačí jen několik procent

Nízké úrokové sazby na trhu pociťují i lidé, kteří na Zonky (www.zonky.cz) ostatním půjčují. Banky jim stejně jako všem ostatním snižují úroky na běžných a spořicích účtech a jejich peníze tak téměř nic nevynáší. Když pak mohou na Zonky někomu půjčit za pět, sedm, nebo deset procent, jsou s výnosem spokojení. A spokojený je i ten, kdo za kreditku dřív platil mnohem víc. Nadpoloviční většina zájemců o půjčku na Zonky dosáhne na úrok nižší než 8,5 procenta. Pod 13,5 procenta se dostane téměř devět z deseti lidí.

Rychlé refinancování s úrokem na míru

Splatit bance kreditku z peněz získaných na Zonky (www.zonky.cz) je možné už za pár dní. Zadat poptávku a nahrát dokumenty trvá nanejvýš 15 minut, do tří až pěti dnů obdržíte od Zonky nezávaznou nabídku obsahující úrok šitý na míru. Pak už jen stačí podepsat smlouvu, napsat příběh, který osloví investory a sledovat, jak se lidé na půjčku skládají. To všechno online.

Zajímá vás, jak služba funguje, nebo máte už jasno v tom, že bance nechcete platit zbytečně ani korunu navíc? Podívejte se na kalkulačku úvěrů na Zonky.cz (www.zonky.cz), napište šéfce služby na lucie.tvaruzkova@zonky.cz nebo zavolejte kterýkoli pracovní den od 8.00 do 20.00 nebo v so a ne od 9.00 do 18.00 na tel. 800 449 999. Na Zonky lidé půjčují lidem. S klidem.

Výběr článků

Načítám