Hlavní obsah

Pneumatiky TOMKET byly úspěšně hodnoceny v nezávislém testu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motoristé řešící nákup nové sady letních pneumatik si jako vždy lámou hlavu, jak nejlépe vybrat.

Článek
Foto: Tomket

Úvodní foto

Překvapivou a jasnou odpovědí na jejich otázky může být nezávislý test. Stojí za ním nezávislá španělská testovací organizace, která pomáhá s vývojem aut, pneumatik a dalších komponentů prakticky všem významným firmám v oboru.

Ta srovnala letní pneumatiky v rozměrech 205/55 R16 a 225/45 R17 a testovány byly i pneu české značky TOMKET.

Během testu na suchu byla měřena brzdná dráha z rychlosti 100 km/h na nulu, za mokra pak z 80 km/h na nulu. Jízdy byly zopakovány několikrát, aby bylo dosaženo pěti co nejvyrovnanějších výsledků. Jejich zprůměrování pak stojí za finálním hodnocením daného obutí.

Výsledky testu pneumatik o velikosti 16 palců

Výsledky testu pneumatik o velikosti 16 palců Pneu TOMKET SPORT byla porovnávána s Michelin Energy Saver, Kleber Dynaxer HP3 a Barum Bravuris 3HM. Na mokru TOMKET překvapivě získal stříbrné místo. Sklonit se musel pouze před Michelinem, Kleber však zaostal o rovný metr. Michelin (26,9m), TOMKET (27,2m), Kleber (28,2m), Barum (27,6m).

Na suchu česká novinka potřebovala na úplné zastavení ze stovky 37,7 metru. Kleber (37,1m) a Barum (36,9m) na tom byly o chlup lépe, Michelin však se 35,1metrovou vzdáleností vítězí.

Celkové výsledky testu 16" pneu na suchu i mokru  

Foto: Tomket

Celkové výsledky testu 16palcového pneu na suchu i mokru

Pokud si chcete kvality jednotlivých typů dát do kontextu s cenami, pak dodejme, že TOMKET je jeden z nejlevnějších. Více informací o pneumatikách TOMKET naleznete na www.NejlevnejsiPNEU.cz.

Výsledky testu pneumatik o velikosti 17 palců

Výsledky testu pneumatik o velikosti 17 palců TOMKET Sport 3 byl poměřován s Michelin Primacy 3 a Kleber Dynaxer HP3. Pneu české značky si ve větším rozměru vedly dokonce lépe než šestnáctipalcové obutí, za sucha i za mokra skončila vždy na druhém místě za Michelinem. TOMKET v brzdění na mokru skončil jen o deset centimetrů za prvním Michelinem. Kleber zaostal o 3 metry. Michelin (26,5m), TOMKET (26,6m), Kleber (29,6m).

V brždění na suchu Michelin (33,5m), TOMKET (35,2m), Kleber (36,4m). Pochopitelně, brzdění je jen jednou z mnoha disciplín, ve které musí pneumatiky při jízdě obstát, nejlevnější TOMKETy si ale v tomto srovnání vedly překvapivě dobře a zejména ve větším rozměru se zdají být dobrou koupí v poměru výkon/cena.

Celkové výsledky testu 17" pneu na suchu i mokru

Foto: Tomket

Celkové výsledky testu 17palcového pneu na suchu i mokru

Hodnoceno bylo i celkové chování všech testovaných pneumatik. Mezi posuzovaná kriteria patřila hlučnost, kde TOMKET exceloval a byl tišší než Michelin, dále handling(tedy zpětná vazba řízení) kdy TOMKET byl těsně za Michelin, chování pneumatiky na limitu, kde za dvojicí Michelin a TOMKET výrazně zaostával Kleber.

Plný test a více informací o pneumatikách TOMKET naleznete na www.NejlevnejsiPNEU.cz.

Vzhledem k vynikající ceně pneumatik TOMKET se ukazují tyto jasnou volbou, kdy pořizovací cena je o desítky % nižší proti ostatním testovaným pneumatikám. Dostáváte tedy za méně peněz více muziky. Výrobce dokonce poskytuje doživotní záruku skryté vady. Pneumatiky je možné zakoupit na www.NejlevnejsiPNEU.cz.

Výběr článků

Načítám