Hlavní obsah

Pět let starý počítač se vyplatí vyměnit za nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákup nového počítače je pro většinu z nás stále významnou položkou v rozpočtu. Kdy se ještě vyplatí ponechat si ten starý a kdy už je rozumné pořídit si nový?

Pět let starý počítač se vyplatí vyměnit za nový

Článek

Počítače se stejně jako další odvětví neustále vyvíjejí. Kdy dává smysl zamyslet se nad investicí do nákupu nového počítače? Zjednodušeně řečeno ve chvíli, kdy systém, programy a hry nabíhají pomaleji, než byste očekávali, a přicházíte o zásadní výhody moderních zařízení, jako je dlouhá výdrž na baterii, nízká hmotnost a menší náklady na provoz a údržbu.

Staré notebooky mají až třikrát horší výdrž na baterii než ty současné. Nestačí nárokům nových aplikací, a proto vše trvá dlouho. Nové počítače mají spotřebu srovnatelnou s úspornou žárovkou, přitom jsou 2,5krát rychlejší. Ročně lze jen na elektřině ušetřit stovky i tisíce korun. Více informací na www.vymenaPC.cz.

Odpověděli byste na některou z níže položených otázek ano? Pak je ten správný čas zaměřit se na to, jak vám moderní technologie a vylepšení zpříjemní každodenní činnosti.

·          Je počítač starší více než pět let?

·         Přijde vám, že neustále na něco čekáte?

·         Nestíhá váš počítač pouštět nové hry?

·         Přehřívá se a hučí?

·         Je váš notebook příliš těžký a málo vydrží?

·         Využíváte starý operační systém? Například již nepodporovaný Windows XP?

Nové počítače mají předinstalovaný moderní operační systém, který je rychlejší, bezpečnější a umožní vám dělat každodenní činnosti efektivněji. Kromě klasických stolních počítačů si můžete vybrat z různých modelů navržených pro rozmanité potřeby uživatelů. Mezi populární modely počítačů patří mimo jiné takzvaná zařízení 2v1, která mají oddělitelnou klávesnici, a z dotykového tabletu je možné snadno udělat plnohodnotný notebook. Tato zařízení ocení nejen žáci a studenti ve škole, ale nabízí i široké využití všem členům rodiny pro práci i pro zábavu.

Na závěr seznam důvodů, proč nahradit sice funkční, ale zastaralý počítač novým:

·         Moderní počítače jsou díky novým procesorům Intel menší a přitom výkonné

·         Mají výrazně nižší spotřebu elektrické energie, takže ušetříte

·         Disponují vyšší mobilitou díky prodloužení výdrže na baterii

·         Lze je ovládat dotykem a ty nejmodernější i hlasem a gesty

·         Jsou mnohem bezpečnější díky novým technologiím

·         Obsahují nejnovější operační systém Windows 10 (buďto předinstalovaný nebo jako bezplatný upgrade)

Nevíte, jaký počítač si vybrat? Podrobného rádce naleznete zde nebo na www.vymenaPC.cz.

Výběr článků

Načítám