Hlavní obsah

Opravdové 5G s nejrychlejšími daty je tady. Aktivovat si je můžete na měsíc zdarma

Novinky, O2 Czech Republic

Operátor O2 pracuje od loňského roku na kompletní modernizaci své sítě, v rámci které přebudovává vysílače a s tím rozšiřuje i pokrytí sítí 5G. Jako jediný přitom staví 5G síť úplně od základů tou nejpokročilejší technologií v Evropě.

Foto: O2 Czech Republic

O2 staví své 5G úplně od základů.

Článek

Od dubna nabízí O2 svým zákazníkům neomezená data se zabezpečením na měsíc zdarma. Vyzkoušet si maximální dostupnou rychlost tak mohou až do konce května všichni, kteří využívají některý z vybraných tarifů řady FREE+, NEO nebo YOU. Nemusí být přitom nutně v pokrytí 5G, neomezená data jim budou fungovat i na síti starší generace.

Nejrychlejší data pro všechny

„Neomezený balíček si naši zákazníci aktivují jednoduše v aplikaci Moje O2 a fungovat jim bude 30 dní. Spolu s neomezenými daty získají také službu O2 Security, která jejich telefon ochrání před nejčastějšími kybernetickými hrozbami objevujícími se na internetu," vysvětluje Silvie Cieslarová, ředitelka segmentu mobilních služeb v O2.

Služba O2 Security, kterou již nyní využívá přes 300 tisíc zákazníků O2, zabrání měsíčně několika milionům kybernetických útoků. Dokáže odhalit zavirované stránky, podvodný e-shop nebo elektronické bankovnictví, upozornit na to uživatele a zablokovat mu vstup. Každý měsíc navíc zákazník dostane e-mail s informacemi o tom, čím byl v uplynulém období jeho telefon ohrožen.

Opravdové 5G s násobnými rychlostmi

Opravdové 5G s rychlostmi, které dosahují až 600 Mb/s, mohou zákazníci vyzkoušet v celé Praze i vybraných městech a okresech východní Moravy, kde už proběhla rozsáhlá modernizace sítě. V dalších 60 městech Česka pak operátor nabízí 5G na původních vysílačích. V oblastech, ve kterých už je síť obměněna, trvale žije pře 2 miliony lidí, další stovky tisíc osob se pak mají možnost k síti připojit, pokud do lokalit přijíždí ze spádových oblastí za prací nebo studiem. Kompletní obměnu radiových technologií pro 2G, 4G i 5G přitom zahájilo O2 v květnu loňského roku, dokončit ji v celé republice plánuje do konce roku 2024.

Jedná se o časově i logisticky velmi náročný proces, kterému předchází složité plánování i koordinace mnoha profesí. „Aktuálně máme kompletně obměněných na 1200 vysílačů, z toho 890 v Praze. Každý další týden jich pak přibude okolo 40," popisuje Jan Hruška, technologický ředitel O2 s tím, že výměnu sítí pro operátora zajišťuje společnost CETIN spolu se švédským výrobcem Ericsson. „Díky nejmodernějším dostupným technologiím a využití velké šířky frekvenčního spektra dokážeme našim zákazníkům nabídnout nejen mnohonásobně vyšší rychlosti mobilního internetu, ale i větší kapacitu na jednotlivých vysílačích a lepší pokrytí dané oblasti," dodává Hruška.

Více informací o opravdovém 5G najdete na www.o2.cz/5G

Výběr článků

Načítám