Hlavní obsah

Objevte báječné německé atrakce blízko Česka: tipy na výlet

Novinky, Německá turistická centrála

Sasko, které leží v Německu jen kousek za českými hranicemi, nabízí skvělé vyžití pro letní dovolenou. Co všechno zde můžete zažít? Představíme vám ty nejzajímavější tipy a novinky.

Foto: (c) Franco Cogoli

Zámek Moritzburg

Článek

Zámek Moritzburg – vzpomínky na Popelku

Mezi nejvíce obdivované zámky v Sasku patří Moritzburg, kde se mimo jiné natáčela slavná pohádka Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou. Připomíná ji nejen bronzový střevíček na schodech, které vedou k zámku, ale také pravidelná zimní výstava šatů a rekvizit. Tento zámek z roku 1542 nese jméno podle vévody Morice, který ho využíval jako lovecký. Král August Silný jej nechal v roce 1723 přestavět na nádherný barokní zámek uprostřed parku s jezírky. Mezi zdejší skvosty patří významná sbírka loveckých trofejí, umělecky pozlacené kožené tapety nebo Péřový pokoj zdobený více než milionem barevných peříček. Novinkou je aplikace HistoPad - ve svých mobilních telefonech si díky němu spustíte český výklad.

Foto: (c) TMGS_S.Rose

Míšeň, Albrechtsburg

Foto: Histovery

HistoPad, zámek Albrechtsburg v Míšni

Díky rozšířené realitě a 3D inscenaci umožňuje HistoPad vzrušující a zábavné cestování časem a nabízí tak mimořádný zážitek. Na zámku Albrechtsburg v Míšni, nejstarším německém rezidenčním zámku, odhaluje HistoPad tajemství, otevírá zamčené dveře a slibuje vzrušující hledání pokladu. Interaktivní průvodce v tabletu je absolutní novinkou a v Německu zatím ojedinělým.

Chcete-li ušetřit, můžete si pořídit kartu SchlösserlandCARD, která zahrnuje vstupy na saské zámky, hrady, kláštery, zahrady a výstavy. Více na https://www.schloesserland-sachsen.de/cs/sluzby/schloesserlandkarte-volny-vstup-a-slevy/

Foto: (c) Thomas Schlorke

Zwinger Xperience

Drážďany – virtuální realita ve Zwingeru

Barokní budova v srdci drážďanského starého města je nyní také místem fascinující „ZwingerXperience“. Od konce června je toto 3D zážitkové muzeum dlouhodobě otevřeno a zve na vzrušující multimediální show do historie budovy od roku 1709.

Vyzkoušejte virtuální realitu ZwingerXperience, která ukazuje, jak se nejslavnější barokní budova v Sasku v průběhu dějin měnila. Díky fascinujícím panoramatickým projekcím a funkcím virtuální reality se ocitnete v roce 1709. Tehdy, uprostřed bouřlivých večírků, nádherných bohatých kostýmů, král August Silný vystavěl tuto nádhernou budovu.

Další informace na www.zwinger-xperience.com

Foto: (c) Phillip Ruopp

Cyklisté na Blockline

Blockline: Cyklistické dobrodružství pro celou rodinu

Blockline v trojúhelníku mezi Seiffenem, Muldou, Altenbergem a Holzhau je dobrodružná MTB (mountainbike) stezka pro sportovně založené rodiny s dětmi od osmi let.

Na třech vzrušujících okruzích o délce 140 kilometrů čeká v Krušných horách na malé i velké MTB dobrodruhy skvělý pocit nekonečné svobody. Obrovské dřevěné portály vedou k působivým panoramatům, jedinečným skalním útvarům, svěžím horským loukám a idylickým potokům. Jedná se o tři smyčky plné svobody, touhy a dobrodružství s výbornými panoramatickými výhledy na volně stojící horu Schwartenberg, vlnící se údolí vodních mlýnů podél Gimmlitz nebo fascinující svět dřevěného umění.

Trasa rovněž vede přesně podél českých hranic – naleznete tam například místo Český Jiřetín. Další informace naleznete zde: https://blockline.bike/en/

Foto: (c) Johannes Hulsch

Most Rakotzbrücke v rododendronovém parku Kromlau

Unikátní most Rakotzbrücke v parku Kromlau

Pravděpodobně jedním z nejfotografovanějších míst v Sasku je most Rakotzbrücke v rododendronovém parku Kromlau poblíž polských hranic. Jeho oblouk tvoří s odrazem vody dokonalý kruh. Zvláště v letních večerech získává se zapadajícím sluncem ohnivě červenou barvu. Most a okolní park byly čerstvě zrekonstruovány a soubor byl nyní oficiálně znovu vydán. Nejlepší způsob, jak si udělat výlet, je spojit návštěvu s nedalekým místem světového dědictví UNESCO – s parkem Fürst Pückler v Bad Muskau.

Další informace naleznete na stránkách https://www.sachsen-tourismus.de/cz/

Výběr článků

Načítám