Hlavní obsah

Obaly od Fidorek budou mít své vlastní kontejnery

Novinky, Mondeléz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Fidorky přichází s naprostým unikátem – kontejnerem na aluminiové obaly od Fidorky. Speciální puntíkované kontejnery se na ulicích objeví ve druhé polovině září.

Fidorka

Článek

Fidorce se daří jako nikdy. S větším prodejem je ale spojeno také větší množství aluminiových obalů, do kterých jsou Fidorky baleny. Lidé si z obalů nejčastěji vytvářejí kuličky a ty pak cvrnkají všude možně. Aby se české ulice nezačaly topit v záplavě těchto obalů, přišlo vedení Fidorky s originálním řešením – kontejnerem na obaly od Fidorek.

Společnost si nechala vyrobit speciální kontejnery, do kterých by měli lidé obaly od Fidorek vyhazovat. Kontejner se vzhledem podobá klasickému kontejneru na sklo, v horní části má však pět malých otvorů, které jsou od sebe barevně odlišeny. Pokud si tedy smlsnete například na červené Fidorce, její obal vhodíte do červeně označeného otvoru.

Nápad na zavedení netradičních kontejnerů vznikl v marketingovém oddělení Fidorky přibližně před půl rokem. Šest měsíců tedy zabral výzkum a výroba. „Aluminiové obaly jsou s Fidorkou neodmyslitelně spjaty již od jejího vzniku. Na tom samozřejmě nechceme nic měnit. Když jsme si ale propočítali, kolik Fidorek za rok vyrobíme a jaké množství obalů tím vznikne, řekli jsme si, že by nebylo od věci zamyslet se také nad jejich recyklací. Protože se však aluminium v České republice běžně netřídí, rozhodli jsme se pro zavedení vlastního kontejneru,“ řekla nám zaměstnankyně společnosti Mondeléz, pod kterou Fidorka spadá.

V pilotní fázi projektu bude po České republice rozmístěno sto kontejnerů, z čehož největší počet se objeví v Praze. Pokud však budou mít fidorkovské kontejnery u lidí úspěch a aluminiovými obaly se začnou skutečně plnit, počítá se s výrazným posílením jejich sítě. S prvními kontejnery na obaly od Fidorek se lidé setkají v druhé polovině září. Pokud si chcete i vy vyzkoušet, jaké je to třídit obaly od Fidorek, můžete se podívat na webovou stránku http://www.facebook.com/Fidorka/app_155891301277178, kde naleznete seznam s přesným rozmístěním kontejnerů.

Výběr článků

Načítám