Hlavní obsah

Nová kariéra? Chce to si věřit

Současná doba přináší řadu změn, na něž jsme ještě před rokem ani nepomysleli. Nejedna firma „zatahuje rolety“, mnozí lidé hledají, kde by mohli restartovat svou profesní kariéru. Nejde však jen o peníze – nová práce by nás měla také naplňovat a bavit. A takovou může být i kariéra finančního poradce.

Foto: Fincentrum & Swiss Life Select a.s.

Roman Jonáš

Článek

Jak ve finančním poradenství začít, co potřebujete, jaké jsou výdělky – i o tom jsme se bavili s Romanem Jonášem, regionálním ředitelem Fincentrum & Swiss Life Select, který se za třináct let u této společnosti vypracoval mezi renomované poradce.

Lidi mají někdy obavy nastartovat kariéru ve finančním poradenství, protože nemají finanční vzdělání. Jak to bylo u vás?

Začínal jsem budoucí kariéru finančního poradce možná netypicky – u Policie ČR. Ale co vím od kolegů, tak řada z nich začínala také ve zcela jiném oboru, než jsou finance. Po pár letech jsem zkusil práci v pojišťovnictví, ale lákalo mě finanční poradenství. I když jsem vůbec nevěděl, co tato profese obnáší, rozhodl jsem se, že se touto cestou vydám. A nezastírám, že motivací byla možnost vysokého výdělku, kterou tato profese nabízí. Chtěl jsem svým rodičům i sám sobě dokázat, že můžu žít jinak než lidé kolem mě, kteří neudělali nic pro to, aby změnili svůj život k lepšímu. Já měl naprosto jednoznačnou představu o tom, čeho chci v životě dosáhnout. A tento obor a práce ve Fincentru mi to umožnila a splnila mi sny a přání.

Proč jste se rozhodl právě pro Fincentrum?

Fincentrum & Swiss Life poskytuje svým lidem prestižní značku, kvalitní zázemí a servis pro práci finančního poradce. Máme podporu různých oddělení, jako jsou právní, marketing a komunikace, vzdělávání, produktové a analytické oddělení, spolupracujeme s týmem realitních makléřů Fincentrum Reality. Fincentrum finančním poradcům nabízí širokou, produktově nezávislou nabídku a řadu nástrojů pro klienty – jako je portál pro finanční plánování FiLiP či analytický portál pro poradce iFin. A v neposlední řadě nadstandardní příjmy pro toho, kdo skutečně chce pracovat, kariérní růst bez ohledu na vzdělání, předchozí pracovní pozice, pohlaví a věk.

Roman Jonáš

Změna kariéry je zásadní životní krok. Někdy je spojená s obavou, zda člověk uspěje. Dostane u vás nováček pomocnou ruku, nebo ho hodíte do vody… a plav?

Díky nastavení způsobu odměňování ve Fincentru má každý zájem na tom, aby se vám dařilo, a dostáváte tak podporu, kterou v klasickém zaměstnání nedostanete. Nezáleží na věku, na pohlaví, na oboru vzdělání nebo na předchozí praxi. Každý může uspět. Vše je jen o vlastní chuti něco změnit. Já sám se nováčkům věnuji v rámci vzdělávacích programů. Snažím se jim předávat praktické know-how, které jim má pomoci co nejlépe zvládnout začátky v této branži.

Finanční znalosti tedy nováčci v oboru „doženou“ v rámci vašeho vzdělávacího programu. Co by však zájemce o kariéru měl určitě umět nebo jaký by měl být, aby uspěl?

Musí ho bavit potkávat se s lidmi a mluvit s nimi o životě a o všem, co život přináší. Měl by být empatický, důsledný, poctivý, ochotný pomáhat. A musí hlavně chtít změnit svůj životní styl, vystoupit ze své komfortní zóny. Čeká ho učení se mnoha novým věcem a bude na sobě neustále pracovat. Náš obor není statický, stále jsou nové a nové věci, které poradce musí vnímat.

Více informací o kariéře a volných pozicích ve Fincentru najdete ZDE.

Výběr článků

Načítám