Hlavní obsah

Nepodceňujte u svého vozu pravidelný servis klimatizace. Divili byste se, co jinak v autě dýcháte

Novinky, Peugeot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klimatizaci sice využívá téměř každý, ale stále existuje velká skupina těch, kteří se o ni nestarají a mylně ji považují za bezúdržbovou. Posádkám takových aut pak hrozí vážné zdravotní komplikace. Přitom stačí využít výhodné nabídky Peugeotu.

Foto: Peugeot

Peugeot v servisech nabízí čištění klimatizace za výhodnou pevnou cenu 600 Kč.

Článek

Na auto bez klimatizace dnes již víceméně nenarazíte, neboť je součástí výbavy i většiny starších ojetin a u nových aut tvoří klimatizace nedílnou součást standardní výbavy. Tento komfortní, ale i bezpečnostní výdobytek tedy dnes využívá téměř každý řidič. Stále se však najdou tací, kteří nepřikládají pravidelnému servisu ventilační a klimatizační jednotky význam, i když má právě tato součást automobilu zásadní vliv nejen na pohodu během jízdy, ale také na zdraví posádky. Zanedbaná klimatizační soustava je totiž doslova líhní nejrůznějších zdraví škodlivých roztočů, bakterií, mikrobů a dalších „potvor“, jež mohou způsobovat poměrně vážné zdravotní komplikace zejména alergického rázu. A nejen to. Pokud není klimatizace 100% v pořádku, má ventilace problém třeba i odmlžit čelní sklo a zbavit interiér vlhkosti. Kromě toho je také z výdechů cítit nepříjemný zápach.

Foto: Peugeot

Přitom stačí málo a z klimatizace bude váš věrný, spolehlivý a hlavně zdraví nezávadný společník. První věc, kterou by měl dělat každý, je pouštět klimatizaci minimálně jednou za 14 dní, a to bez ohledu na roční období, tedy i v zimě. Součástí systému je totiž i speciální olej, jenž promazává kompresor a prospívá těsnění. Dlouhodobě vypnutá a nepoužívaná klimatizace může způsobit zničení celého soustavy, což znamená zbytečně drahou opravu.

Klimatizace by také měla být pravidelně kontrolována a udržována přesně dle předpisů výrobce. Právě pravidelná odborná péče, kterou vám zajistí pouze profesionální servis, je zárukou bezproblémové dlouholeté funkčnosti a také zdravotní nezávadnosti. Autorizované servisy Peugeot vycházejí v tomto ohledu zákazníkům mimořádně vstříc, neboť za pouhých 600 Kč nabízejí kompletní kontrolu a čištění klimatizace. Ventilační okruh je při tomto úkonu vyčištěn za pomoci speciálního spreje, který z klimatizace odstraní veškeré mikroorganismy a lehce provoní interiér. Díky této pravidelné péči je zaručena plná výkonnost klimatizace a zvyšuje se i životnost výparníku.

Foto: Peugeot

Bezvadně fungující klimatizace přináší řidiči a celé posádce celou řadu benefitů. V první řadě zajišťuje uvnitř vozu požadovaný tepelný komfort, a to jak v létě, tak v zimě, kdy také zvládá rychlé odmlžení skel a zachycení vlhkosti. Správně fungující kabinové filtry, které je nutné měnit jednou ročně, jsou zárukou zdravotně nezávadného vzduchu, neboť do interiéru nepronikne nežádoucí prach, či pylové částice. Nepodceňujte proto potřebnou údržbu a využijte nabídky servisů Peugeot. Vaše plíce vám poděkují.

Foto: Peugeot

Peugeot v servisech nabízí čištění klimatizace za výhodnou pevnou cenu 600 Kč.

Výběr článků

Načítám