Hlavní obsah

Nenechte své peníze zahálet a dopřejte jim trochu výnosu !

Novinky, www.patria-direct.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Patria-Direct se právem řadí mezi přední on-line obchodníky s instrumenty kapitálových trhů v České republice.

Článek

V tomto okamžiku se může pochlubit více jak 3 000 aktivními klienty, kteří prostřednictvím obchodní platformy www,patria-direct.cz participují na událostech ovlivňujících jak domácí tak zahraniční kapitálové trhy.

Jaké instrumenty Vám Patria-Direct nabízí? Díky těsné spolupráci s největším tuzemským obchodníkem Patria Finance, a.s. mohou klienti obchodovat všechny akcie obchodované na Burze cenných papírů Praha, a.s. - jak v segmentu kontinuálního obchodování (KOBOS), tak v segmentu tvůrců trhu (SPAD).

Pro odvážnější nabízí Patria-Direct přístup na burzy v Německu, USA (NYSE, Nasdaq a AMEX), Velké Británii, Francii, Belgii, Nizozemí a Švýcarsku. Můžete obchodovat nejlikvidnější tituly, jejichž jména slýcháte každý den (Microsoft, Siemens AG, BMW AG, Societe Generale SA, Philips Electronics NV, Lloyds TSB, Novartis AG). Stejně tak se ale můžete ponořit do hájemství tzv. "penny-stocks", kde i změna několika centů v ceně znamená kolosální zisky nebo ztráty.  

Nedílnou součástí obchodů v zahraničí je samozřejmě možnost konverze měn - v rámci obchodní aplikace Patria-Direct je možno tyto operace provádět on-line, kdykoliv mezi devátou ráno a pátou večer a za kurzy těsně navázané na mezibankovní trh.

Pro ty méně odvážné nabízí Patria-Direct konzervativní instrumenty jako státní dluhopisy České republiky nebo hypotéční zástavní listy Hypotéční banky. Tyto investice nabízí vždy alespoň minimální výnos ve formě kupónu, společně s jistotou splacení jistiny při splatnosti daného dluhopisu. Uložit peníze tak můžete od několika měsíců po několik let (nejdelší státní dluhopisy jsou splatné v roce 2018).

Investoři, sledující vývoj a chování jednotlivých světových indexů, jistě ocení šanci kupovat a prodávat tzv. indexové akcie. Ve své podstatě jde o otevřené podílové fondy obchodované nikoliv přes distributora, ale na burze v rámci standardních obchodních hodin. V nabídce Patria-Direct naleznete indexové akcie kopírující jak hlavní akciové indexy, tak indexy regionální, oborové nebo odvětvové. Mezi emitenty, s nimiž Patria-Direct spolupracuje, patří renomované banky jako Merrill Lynch, Morgan Stanley, Barclays Plc, Societe Generale nebo AXA.

Jaké jsou výhody indexových akcií ? Jako první je možno uvést fakt, že indexové akcie zcela věrně kopírují průběh zvoleného indexu. Do ceny indexové akcie (IA) tak nevstupuje subjektivní rozhodování manažera fondu, které může ovlivnit cenu podílového listu daného fondu jak pozitivně, tak negativně.

Druhou výhodou je nepochybně cena pořízení indexových akcií. Zatímco u podílových fondů jsou obvykle účtovány vstupní poplatky v řádu procent, indexové akcie investor pořídí za zlomky procent (nejčastěji do jednoho procenta).

Poslední nespornou výhodou je transparentnost a jednoduchost obchodů s indexovými akciemi. Všechny transakce jsou prováděny na regulovaných burzách, za veřejně publikované ceny, v rámci obchodních hodin a s velmi krátkou periodou vypořádání.

            U Patria-Direct si zkrátka vybere každý !

Výběr článků

Načítám