Hlavní obsah

Nebojte se dovolené v Řecku

Novinky, Exim tours.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Složitá společenská a ekonomická situace se kvality služeb na ostrovech nedotkne. Předseda Asociace cestovního ruchu na Krétě Theodoros Milonakis nedávno vzkázal: "všichni zaměstnanci cestovních kanceláří i hotelů se ještě více snaží, aby pro své hosty v tomto nelehkém roce připravili dovolenou plnou pohody a řecké pohostinnosti“.

Řecko

Článek

Odrazují vás zprávy ze sdělovacích prostředků od plánu jet na dovolenou do Řecka?

Máme zde několik argumentů , abyste se nenechali odradit

1.    Na řeckých ostrovech je naprostý klid, žijí tak trochu po svém a nepokoje z metropolí sledují stejně jako my v televizi.

2.    Pokud cestujete s cestovní kanceláří, nemůže se vás dotknout ani možné zdražení potravin, nebo benzínu. Služby které máte na cestovní smlouvě s CK prostě dostanete a to ve sjednaném rozsahu (ubytování v hotelu, objednaný typ stravování, dopravu z a na letiště..)

3.    Řekové se letos budou ještě více snažit a o turisty budou pečovat všichni od personálu hotelů po prodavače zmrzliny, nebo gyrosu na pláži.

4.    A pokud by něco opravdu neklaplo a při vašem odletu by například stávkovali zaměstnanci letiště, nebojte se, podle místních zákonů to nebude trvat více než 6 hodin, což je zdržení se kterým se v době dovolených můžete setkat i v zácpě po cestě do Chorvatska..

Korfu - řecky Kerkyra, je druhým největším z Jónských ostrovů po Kefalonii. Je nazýván zeleným ostrovem pro nekonečné olivové sady a cypřišové háje. Naproti tomu Vás upoutají krásné útesy svažující se do křišťálově čistého moře. Mezi historicky nejznámější návštěvníky patří vedle bájného Homérova Odyssea také anglický romantický básník Lord Byron nebo rakouská císařovna Alžběta, přezdívaná Sissi.

Kos - Ostrov Hippokratův, je třetím největším ostrovem v souostroví Dodekanes. Je znám především jako rodiště otce medicíny Hippokrata. Zaujmou Vás nádherné pláže, rozmanitá příroda, malebné vesničky i velké množství historických památek. Klima na ostrově je po celý rok mírné a ve spojení s hodinami slunečního svitu, úžasnými plážemi, krásnou přírodou, kulturními a architektonickými památkami, dělá z ostrova věhlasné mezinárodní turistické centrum.

Kréta - je největší a nejjižnější řecký ostrov, ležící ve Středozemním moři. Je pohádkově krásný ostrov opředený mýty, kolébka evropské civilizace, milovaný už samotnými řeckými bohy. Ve dne je oslněná zářícím sluncem, v noci jasná a třpytivě hvězdná. Kréta je ohraničená jak nepřístupnými skalami omývanými mořem, tak i lemovaná nekonečnými romantickými písčitými a oblázkovými plážemi.

Lefkada - je jedním z Jónských ostrovů ležících u západního pobřeží středního Řecka a Peloponésu. Většinu turistů na ostrov přitahuje klid a kouzelné bělostné pláže z vápencového písku, které zesvětlují i barvu moře kolem ostrova na překrásně azurovou. Lefkada zůstala v minulých letech stranou zájmu masivního turistického průmyslu. Proto zde můžete ještě dnes obdivovat nedotčená zákoutí a sledovat tradiční život na řeckých vesnicích.

Rhodos - je největší ostrov v souostroví Dodekanes a čtvrtý největší řecký ostrov s nejmírnějším klimatem z celého Středomoří, nazývaný také ostrov věčného slunce. Vzduch celého ostrova je prosycený vůní pomerančovníků, olivovníků, fíkovníků, cypřišů, pinií, kvetoucího tymiánu, levandule a myrty. Je tu vše potřebné k prožití pohodlné dovolené. Akropole v Lindosu je starší než ta v Aténách, turecké lázně, ale i křížová cesta, omračující hlavní město obehnané hradbami a konečně přístav, který hlídal Kolos Rhodský. Tolik historie a přírodních krás na 90km dlouhém ostrově!.  Ne Náhodou byl Rhodos vyhlášen UNESCEM za světovou přírodní a kulturní památku.

Samos - Půvabný zelenající se ostrov patří k největším v Egejském. Olivové háje, borovicové lesy a cypřišové porosty nejen lahodí oku, ale zaručují i příjemné klima. Ostrovu vévodí nejvyšší hora Kerkis vysoká 1434 m, na které se podle pověsti zjevuje duch Pythagora. Vína ze Samosu jsou používána jako mešní vína ve Vatikánu. Na Samosu se nesetkáte s obrovskými dovolenkovými komplexy. Ostrov je ideální volbou pro ty, kteří hledají pro svou dovolenou klid, pohodu, čisté pláže a moře a tradiční řeckou pohostinnost.

Zakynthos - neboli Zante či Levanta, je součástí Jónského souostroví a je třetím jeho největším ostrovem. Ostrov okouzluje své návštěvníky nádhernými přírodními scenériemi i příjemnými plážemi, které pozvolně klesají do křišťálového moře. Při svých toulkách po ostrově nesmíte zapomenout navštívit unikátní pláž Navagio, kde se bílý písek dotýká azurového moře a celkovou scenérii doplňuje starý vrak. Zakynthos má všechny atributy k prožití příjemné dovolené - líbezná krajina a pěkné pláže jsou stále oblíbenějším cílem turistů. Středisko Keri nabízí skvělé podmínky pro potápění.

Tak nenechte si svoje Řecko vymluvit ..

Výběr článků

Načítám