Hlavní obsah

Nebojte se cizího jazyka, naučit se ho můžete do roka

Novinky, Skřivánek s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umět několik cizích jazyků je velkou výhodou. Umět dobře anglicky je dnes samozřejmostí. Přesto ji zhruba dvě třetiny Čechů na adekvátní úrovni nezvládají. Patříte mezi ně i vy? Pokud ano, doporučujeme přestat s výmluvami a začít se učit, protože nikdy není pozdě. Přinášíme několik tipů, jaký jazykový kurz si vybrat a čím ho doplnit ve volném čase.

Zábava na prvním místě

Článek

Zábava na prvním místě

Co nás baví, to děláme častěji a lépe si to pamatujeme. Zapomeňte proto na biflování slovíček a dlouhé vysedávání nad učebnicemi. Čím pestřejší aktivity bude vaše jazykové vzdělávání obsahovat, tím lépe. „Podstatou našich jazykových kurzů s vlastní metodikou Effecto je směs zábavy, osobního přístupu, aktivit, inspirace a orientace na výsledek. Základem výuky je mluvení, protože věnovat se v kurzu vyplňování gramatických cvičení vás v žádném případě nepřipraví na reálné situace. Ty je potřeba simulovat a ukázat studentům, v jakých konkrétních situacích daný gramatický jev využijí,“ vysvětluje metodička jazykových škol Skřivánek Jana Kadlíková. Při výběru jazykového kurzu tedy myslete na to, že by vás měl především bavit. Jak to zjistit? Promluvte si o zaměření kurzu s kompetentní osobou a ideálně si jednu hodinu vyzkoušejte. Skřivánek například v průběhu září pořádá v 19 městech Dny otevřených dveří, v jejichž rámci můžete metodu Effecto zdarma vyzkoušet.

Využijte k učení každou příležitost

Ať už se rozhodnete navštěvovat jazykový kurz dvakrát týdně, nebo si zvolíte individuální či online výuku, doporučujeme ji doplňovat dalšími činnostmi, při kterých si jazyk procvičíte. Mezi ty nejoblíbenější a zaručeně účinné patří:

Sledujte seriály v originálním znění. Skvělá příležitost, jak si osvojit hovorové fráze a procvičit poslech. Doporučujeme například seriál How I Met Your Mother nebo jednu z populárních amerických talkshow Conan, kterou si můžete pustit na YouTube.

Čtěte. Trávíte část dne v MHD? Využijte tento čas ke čtení v originále. Začněte třeba s jednoduchými povídkami nebo se zjednodušenými literárními díly určenými speciálně pro procvičování angličtiny.

Zpívejte si.  Jaké jsou vaše oblíbené písničky v cizím jazyce? Víte, o čem jsou? Najděte si jejich texty na internetu a příště si je zkuste zazpívat.

Cizí jazyk se podle expertů můžete naučit do jednoho roku. Tak na co ještě čekáte?

Výběr článků

Načítám