Hlavní obsah

Návod, jak se zbavit zbytečných poplatků

Poplatek za zadání příkazu v internetovém bankovnictví, poplatek za autorizační SMS nebo poplatek za výměnu opotřebované platební karty. Toto je jen krátký výčet služeb, za které musí klienti některých bank platit. Ve spoustě případů se navíc nejedná o korunové položky, ale o částky, za které by si člověk mohl dát například dobrou kávu.

Máte předsevzetí letos šetřit? Začněte rovnou u bankovních účtů. Dnes už se totiž běžně za jejich vedení neplatí.

Článek

Proč platit desítky korun za to, že na účet vkládá peníze třetí osoba? Nebo dokonce několik stokorun v případě, že se na účet klienta dotazuje úřední osoba? O tom, jak jsou některé bankovní poplatky absurdní, svědčí i fakt, že se již více než deset let každoročně vyhlašuje anketa o nejabsurdnější poplatek, který si banky účtují. Do hlasování se zapojují desítky tisíc lidí. Pozitivní je, že bankovní domy na anketu reagují a podle jejích výsledků své poplatky ruší nebo alespoň upravují. Není ale jednodušší rovnou najít banku, která je prostá všech zbytečných poplatků a neúčtuje si nesmyslné částky za každé kliknutí? Internetová mBank je důkazem, že to jde.

Již dlouho neplatí rovnice, že nejdražší účet je automaticky ten nejlepší. Právě mBank, která sází na systém bez zbytečných poplatků, nabízí možnost založit a vést si osobní účet mKonto zcela zdarma. Mezi další služby oproštěné od poplatků patří tři výběry z kteréhokoli bankomatu na území republiky každý měsíc, trvalé příkazy, inkasa nebo výběr v zahraničí (je-li částka v přepočtu nad 2 500 Kč). Ani za přijaté a odeslané domácí platby či zahraniční platby SEPA klient v mBank nic neplatí.

Návod, jak se zbavit zbytečných poplatků

Nejenže si mBank neúčtuje žádné částky navíc, ale zákazníkům peníze aktuálně dokonce rozdává. Každý stávající majitel mKonta může získat 500 Kč za nového klienta, který si u banky otevře osobní nebo podnikatelský účet. Celkem může doporučit až pět rodinných příslušníků, přátel či známých a získat tak 2 500 Kč. 500 Kč zároveň dostane i nový, touto cestou získaný klient, aby měl start v mBank příjemnější.

Účet mKonto však není jediný výhodný produkt, který internetová mBank nabízí. Oblíbená je též mPůjčka s nulovými poplatky a garancí nejlevnější půjčky na trhu, za níž sbírá mBank již několik let ocenění napříč soutěžemi o nejlepší finanční produkty. Pro klienty, kteří si chtějí od mBank půjčit poprvé, je navíc do poloviny přichystána tzv. „mPůjčka na zkoušku“ na částky od 10 000 Kč do 40 000 Kč s úrokovou sazbou 0 % p.a. s 2% poplatkem a splatností do jednoho roku.

Absence poplatků je však pouze jedna z výhod, které mBank nabízí. Dalším nezanedbatelným plusem banky je skutečnost, že veškeré operace – od zakládání běžného účtu po sjednávání úvěru– lze navíc u mBank provádět online bez nutnosti trávit dlouhé chvíle na pobočce banky, prostřednictvím internetového bankovnictví nebo online formulářů pro nové klienty.

A opravdu to funguje? Zdá se, že ano. Ostatně více než půl milionu klientů v České republice, které mBank získala za pouhých osm let na trhu, hovoří za vše. Před osmi lety to byla právě mBank, která odstartovala a prosadila bezpoplatkovou bankovní éru a drží jí dodnes.

Výběr článků

Načítám