Hlavní obsah

Národní finále soutěže Global Management Challenge má svého vítěze

Novinky, GMC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem minulého měsíce se konalo Národní finále 12. ročníku soutěže GMC v České republice. Vítězný tým čeká souboj o světové prvenství ve finále, které se odehraje 16.–19. dubna 2013 v rumunské metropoli Bukurešť.

Vítězný tým GMC ČR 2013

Článek

České verze se zúčastnilo celkem 134 týmů, z nichž do finále postoupilo osm nejlepších. Národní finále, které se konalo na půdě pořadatele, Vysoké školy finanční a správní, rozhodlo o vítězi, kterým se stal smíšený pětičlenný tým, Think Tank z Univerzity Karlovy a Univerzity chemicko-technologické v Praze. Jmenovitě pak Tomáš Hubík, Dalibor Hlava, Jan Hubík, Jan Skořepa a Miroslav Šíma. Patronem týmu byla společnost Seznam.cz.

Slavnostní vyhlášení výsledků se konalo 28. 3. 2013 v prostorách Brožíkova sálu na Staroměstské radnici v Praze. První cenu, studium MBA pro všechny členy týmu, věnovala Vysoká škola finanční a správní/City University of Seattle. Do soutěže se zapojily týmy z celkem 16 vysokých škol a univerzit pod patronátem deseti firem (Seznam.cz,  OVB Allfinanz, J banka, Deloitte, GE Money Bank, Škoda Auto, CZC.cz, Zlatá koruna, VŠE – Fakulta managementu a Bossa).

Soutěž GMC ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako sponzoři, ale také  jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou však plně na studentech.

Generálními partnery národní soutěže se v letošním roce staly opět společnosti OVB Allfinanz a Seznam.cz.

Další podrobnosti naleznete na stránkách soutěže http://www.vsfs.cz/gmccz/.

Výběr článků

Načítám