Hlavní obsah

Nakupujte na internetu snadněji

Novinky, VISA

Pro většinu Evropanů jsou bezhotovostní platby v kamenných obchodech i na e-shopech samozřejmostí. Proto se jim Visa snaží vyjít vstříc a dělá vše pro to, aby jejich transakce byly co nejsnazší a nejbezpečnější.

Foto: Visa

Click to Pay s Visa

Článek

Ve více než dvacítce zemí napříč celou Evropou stoupl za poslední rok počet e-commerce plateb o více než 40 procent. U nás došlo mezi červnem 2020 a 2021 dokonce k 45% nárůstu.

Nakupování po internetu z pohodlí domova není nijak složité. Po vybrání zboží se stačí přihlásit do svého účtu nebo jen vyplnit osobní a doručovací údaje, a nakonec zadat čísla platební karty. Mnohdy ale tyto stále se opakující kroky vedou k tomu, že zákazník objednávku nedokončí. Visa se proto snaží tyto kroky vylepšovat, aby bylo online placení jednodušší a rychlejší. V České republice tak s dalšími partnery spustila Click to Pay s Visa. Díky tomuto řešení se výrazně sníží počet kroků nutných pro dokončení objednávky, kdy například spotřebitelé nemusí při platbě kartou vyplňovat 16místné číslo karty. Nová platební metoda je navíc chráněna nejmodernější technologií pro ověřování totožnosti, díky čemuž jsou citlivé údaje každého nákupu nahrazeny unikátním tokenem. Data o konkrétním nákupu tak nelze dohledat.

S novým řešením nebudou muset spotřebitelé při online platbách kartou pořád dokola zadávat své platební údaje. Ať už na mobilu nebo na počítači, vždy budou osobní údaje bezpečně uložené, což uživatelům umožní platit na více místech.

Spotřebitelé při placení online mohou zapomenout na opakované vyplňování 16místného čísla své platební karty, a to jim značně ušetří čas. Už si ani nemusí pamatovat hesla do svých účtů ani vyplňovat různé kolonky. Řešení navíc klade maximální důraz na ochranu plateb a osobních údajů. Díky Click to Pay s Visa tak spotřebitele už nemá od online nákupů co odradit.

K snadnějším online nákupům vede jedna z těchto cest:

·       Aktivace přímo v platební bráně u obchodníka, který platby na jedno kliknutí umožňuje, a má na e-shopu uvedenou ikonu;

·       V internetovém bankovnictví vybraných bank;

·       Nebo jednoduše na webu Visa.

Při placení hledejte symbol Click to Pay s Visa

Platit pomocí této nové služby lze u každého obchodníka, který má na svém e-shopu uvedený symbol Click to Pay s Visa. Novinku si spotřebitelné již nyní mohou vyzkoušet při placení na vybraných českých e-shopech a partnerských platformách, které využívají platební bránu od KB SmartPay nebo GoPay. Mezi ně patří například BUSHMAN, Cesta domů nebo Nadace Terezy Maxové dětem TERIBEAR. V průběhu letošního roku se seznam e-shopů bude neustále rozšiřovat tak, aby se Click to Pay s Visa stalo běžnou součástí online plateb na českém trhu.

Více zajímavých novinek ze světa Visa najdete na našem blogu

Výběr článků

Načítám