Hlavní obsah

Na Výstavišti Vánoční trhy s rekordy. Kapří šupiny pomohou dětem.

Novinky, Incheba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční nákupní horečku se rozhodli proměnit v radost a pohodu na Výstavišti v Praze Holešovicích. Vánoční trhy ve dnech 4. až 19. 12. nabídnou zboží od více než tři sta vystavovatelů a poskytnou návštěvníkům netradiční doprovodný program.

Foto: Jiří Velký
Článek

Agentura Dobrý den z Pelhřimova, kterou si organizátor trhů Incheba Praha tentokrát přizvala ke spolupráci, přispěje k tomu, že to budou tentokrát "Vánoce s rekordy". Na koledy a ukázky tradičních zvyků se ale nezapomnělo.

Když Mikuláš, tak třímetrový, když betlém, tak největší v republice a navíc vytvořený dětmi z mateřských škol, když kapr, tak vzniklý ze šupinek zakoupených ve prospěch těch nejpotřebnějších - nemocných a postižených dětí. Tak lze začít výčet bezpočtu  "nej" akcí, které jsou připraveny pro ty, kteří se rozhodnou zavítat před Vánocemi na holešovické Výstaviště.

 Letos se rozhodla Incheba pojmout Vánoční trhy trochu jinak. Pod názvem Vánoce s rekordy  s agenturou Dobrý den připravila netradičně pojatý doprovodný program plný překvapení. Předvánoční nákupní stres chce proměnit v radostnou hru.

Již od září v mateřských školkách v Praze a okolí děti vyrábějí malé papírové kapříky, které na Vánočních trzích obklopí obřího kapra vytvořeného největším počtem lidí. Ten vznikne ze šupin, které si návštěvníci budou moci zakoupit za deset korun a podepsané nalepit na billboard s předkresleným kaprem. Výtěžek půjde na konto občanského sdružení Život dětem na zakoupení plicních ventilátorů pro Kliniku dětského a dorostového lékařství  v Praze. Šupinky na závěr trhů budou slosovány a výherce bude odměněn.. Ceny dostanou samozřejmě i malí autoři nejhezčích kapříků., které vybere 18.12. "Hvězdná porota" ve složení z hrdinů seriálu Rodinná pouta - Dana Morávková, Petra Špindlerová, Tomáš Krejčíř.  Dárky dostanou děti také od třímetrového Mikuláše, který na Výstaviště zavítá v neděli 5. 12. Bude to převlečený rekordman v chůzi na chůdách Zdeněk Jiruš." 

Na Výstavišti mají kromě stálé výstavy Muzea rekordů a kuriozit z Pelhřimova pro každý předvánoční víkend naplánovaný program hodinu od hodiny. V akci se představí například rekordmanka v balení dárků Radka Křivánková, která dovede zabalit jak třímilimetrový australský opál, tak osmimetrový náklaďák, dráteník Petr Musil, autor nejmenšího odrátovaného vejce, Jarmila Brhlíková, které se podařilo vytvořit miniaturní betlém vejdoucí se do dvou skořápek od pistácie nebo Rak Miličevič, světový rekordman ve tvorbě psaligrafií - vystřihovaných portrétů. Děti se budou moci zúčastnit dětské novinářské dílny, kterou připravilo Rádio Domino a Dětská tisková agentura, soutěžit v hlavolamové herně, seznámit se s historií prérijního indiánského kmene Pšito Oyate, indickými tanci nebo tradicemi Tibetu. 15.12. proběhne 1. ročník soutěže mateřských škol Hvězdičky. Děti budou soutěžit v pěveckém, tanečním a divadelním vystoupení. Účast v porotě přijala Magdalena Reifová a Petr Vacek, kteří zpříjemní svými písničkami přestávky.

Vše bude samozřejmě rámováno koledami a ukázkami tradičních českých vánočních zvyků. Přichystány jsou také vepřové, krůtí a rybí hody s novými recepty, občerstvení z největší čajové konvice a největšího hrnce na světě. Chybět nebudou módní přehlídky, poradny věnované zdravé výživě a kosmetice. Tři stovky vystavovatelů nabídnou veškerý sortiment zboží, koupit bude možno i turistické a lázeňské zájezdy . Jednou z nových nabídek jsou například Silvestry last minute,".

Vánoční trhy začínají na Výstavišti v sobotu 4. 12. a potrvají do 19. 12. Otevřeno bude denně od 10 do 19 hodin. Vstupenka v ceně 25 Kč je přenosná a použitelná po celé trvání trhů, na závěr slosovatelná. Výherci pojedou k moři. Děti a důchodci mají vstup zdarma. Více na www,incheba.cz/vanoce.

Výběr článků

Načítám