Hlavní obsah

Na 47 tisíc vzdělávacích materiálů je volně ke stažení. Využít je mohou učitelé i další zájemci!

Novinky, MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učebnice, analýzy, studie, manuály, příručky, audiovizuální díla, vzdělávací hry a další výukové materiály. Odborné i laické veřejnosti jsou k dispozici zdarma. Naleznete je v Databázi výstupů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Článek

Materiály vznikly v jednotlivých projektech podpořených z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) a jsou volně k dispozici v Databázi výstupů. Aktuálně se jedná o více než 47 tisíc objektů z celého spektra oborů výuky, přičemž každým dnem přibývají další.

„Smyslem této veřejné databáze je umožnit volné šíření inovativních materiálů, které vznikly s přispěním evropských a národních prostředků, a zajistit tak jejich větší praktické využití ve vzdělávacím systému České republiky,“ uvedl Václav Velčovský, náměstek ministryně školství, který je zodpovědný za řízení sekce operačních programů.

Ať už hledáte inspiraci pro vlastní hodinu výuky z pozice pedagoga nebo jednoduše sháníte podkladové materiály pro studium či samostudium, Databáze výstupů projektů OP VK je místem, kde můžete začít. Jediné, co je pro to potřeba udělat, je zaregistrovat se do systému. Databáze je dostupná přes webový portál OP VK (www.op-vk.cz), případně přes odkaz https://databaze.op-vk.cz.

Výběr článků

Načítám