Hlavní obsah

MND je zákazníky nejvíce doporučovaný dodavatel energií v ČR

Komerční článekMND a.s.

Z výzkumu „Spokojenost s dodavateli energií“, který na konci roku 2020 realizovala agentura STEM/MARK, vyplynulo, že nejdoporučovanějším dodavatelem energií jsou MND, Moravské naftové doly.

Foto: MND a.s.

MND je zákazníky nejvíce doporučovaný dodavatel energií v ČR

Článek

Uvedený výzkum probíhal na velkém vzorku 2 223 českých domácností. Zákazníků se agentura STEM/MARK ptala, do jaké míry by svého dodavatele energií doporučili. Nejvyšší míry doporučení dosáhly v porovnání s ostatními dodavateli energií právě MND, Moravské naftové doly, a získaly tak pomyslný titul „nejdoporučovanější dodavatel energií na českém trhu“. Zákazníci jsou tedy v porovnání se zákazníky jiných dodavatelů nejvíce ochotni doporučit právě MND.

„Vysoká míra ochoty našich zákazníků nás doporučit dále svým přátelům a známým nás velmi těší a je pro nás současně i velkým závazkem. Svým doporučením totiž naši zákazníci vyjadřují nejen spokojenost s námi, ale i takovou míru jistoty v kvalitu našich služeb, že nás jsou ochotni i doporučit, a to vůbec není běžné. Získaného pomyslného titulu „nejdoporučovanější dodavatel energií“ si proto velmi vážíme a vynaložíme maximum úsilí, abychom očekávání našich zákazníků naplňovali i v budoucnu,“ komentuje Jan Sýkora, ředitel marketingu a komunikace.

Následující graf ukazuje pořadí jednotlivých dodavatelů energií v míře doporučování:

Foto: MND a.s.

Graf pořadí jednotlivých dodavatelů energií v míře doporučování

Pozitivní výsledek MND (35) je vysoce nadprůměrný a míra doporučení zákazníků je pro energetiku u MND mimořádná. Zákazníci hodnotí na MND pozitivně zejména cenovou výhodnost, vysokou úroveň služeb, lidský přístup, jednoduchou a transparentní komunikaci či bezplatnou zákaznickou linku.

Průzkum spokojenosti zákazníků nebyl v poslední době jediným, ve kterém MND bodovaly. V letošním roce získaly i další ocenění, mezi která patří titul nejférovějšího dodavatele energií. V rámci 4. ročníku výzkumu férovosti dodavatelů MND opět obhájily své prvenství a udržely si nejvyšší hodnocení. Do výzkumu portálu srovnám.cz bylo zařazeno celkem 16 dodavatelů energií domácnostem, kteří podle OTE mají více než 30 tisíc zákazníků s elektřinou nebo více než 20 tisíc s plynem.

Lednové statistiky OTE, operátora trhu, navíc potvrzují, že dlouhodobě patří MND mezi nejpreferovanější nové dodavatele energií. Díky nejvyšším přírůstkům zákazníků MND již 4. rokem obhájily pozici nejpreferovanějšího nového dodavatele energií. Za rok 2020 přibylo MND u plynu (4 050) a elektřiny (14 948) celkem 18 998 nových zákazníků na celkových 162 400 zákazníků.

Odebírat energie od MND je sázkou na jistotu, což potvrzují nejen výsledky uvedených výzkumů, ale i stávající spokojení zákazníci. Chcete se k nim přidat i vy? Při sjednání dodávek energií online můžete navíc získat slevu až 1 000 Kč.

Výběr článků

Načítám