Hlavní obsah

Je libo jelito? Kaufland zve na pravou českou zabijačku

Novinky, Kaufland

Podzimní a zimní měsíce jsou v našich zeměpisných šířkách spojeny nejen s plískanicemi a chladným počasím, ale také s odpovídající skladbou jídelníčku. Přichází čas vydatného hodování, a pro náš region tolik typických vepřových hodů – zabijačky. Máte ji rádi, ale nemáte nikoho, kdo by vás na ni pozval? Udělejte si ji sami, Kaufland vám pomůže!

Foto: Kaufland ČR

Připravte si doma díky Kauflandu vlastní zabijačku.

Článek

Čas zabijaček je opakem masopustu. Není čas se postit. Když podzim přechází do zimy, je nutné se naopak zásobit masem. A navíc i příhodné – každý přece ví, že v chladu a zimě maso déle vydrží. Zabijačkový rituál se v Čechách, na Moravě i ve Slezsku pyšní mnohasetletou tradicí, na venkově i v menších městech byl chov prasat na maso pravidlem téměř v každém stavení. Dokazují to třeba idylické obrázky Josefa Lady.

Foto: Kaufland ČR

V nabídce nechybí ani jaternice.

Vepřové má už stovky let v naší kuchyni významnou roli, je i součástí nejtypičtějšího českého jídla – vepřového s knedlíkem a zelím. I proto si zabijačka v dnešní moderní době uchovává punc tradice, bez které si většina z nás podzim nedokáže představit.

V Kauflandu to dobře ví. A stejně tak dobře ví, že ne každý má možnost domácí zabijačkové výslužky. I proto se v jeho aktuální nabídce objevují tradiční zabijačkové pochoutky prvotřídní kvality – přes prejt, jitrnice, jelítka až k tlačence. Výrobky jsou bezlepkové, takže si na nich mohou pochutnat i zákazníci s intolerancí lepku.

Foto: Kaufland ČR

Všechny produkty jsou bezlepkové.

Mimochodem, třeba jaternice a jelítka nesou ocenění Česká chuťovka 2019. Jsou vhodné ke konzumaci za studena i tepla, například opečené. Jaternicový a jelítkový prejt voní a chutnají po vařeném mase a jsou jemně kořeněné. Malé jitrničky – Moravské jaternice jsou pak navíc krátce zauzené. Ochutnejte i vy.

Výběr článků

Načítám