Hlavní obsah
Připravte si doma díky Kauflandu vlastní zabijačku. Foto: Kaufland ČR

Podzimní a zimní měsíce jsou v našich zeměpisných šířkách spojeny nejen s plískanicemi a chladným počasím, ale také s odpovídající skladbou jídelníčku. Přichází čas vydatného hodování, a pro náš region tolik typických vepřových hodů – zabijačky. Máte ji rádi, ale nemáte nikoho, kdo by vás na ni pozval? Udělejte si ji sami, Kaufland vám pomůže!

Připravte si doma díky Kauflandu vlastní zabijačku. Foto: Kaufland ČR
Je libo jelito? Kaufland zve na pravou českou zabijačku

Čas zabijaček je opakem masopustu. Není čas se postit. Když podzim přechází do zimy, je nutné se naopak zásobit masem. A navíc i příhodné – každý přece ví, že v chladu a zimě maso déle vydrží. Zabijačkový rituál se v Čechách, na Moravě i ve Slezsku pyšní mnohasetletou tradicí, na venkově i v menších městech byl chov prasat na maso pravidlem téměř v každém stavení. Dokazují to třeba idylické obrázky Josefa Lady.

V nabídce nechybí ani jaternice.

Foto: Kaufland ČR

Vepřové má už stovky let v naší kuchyni významnou roli, je i součástí nejtypičtějšího českého jídla – vepřového s knedlíkem a zelím. I proto si zabijačka v dnešní moderní době uchovává punc tradice, bez které si většina z nás podzim nedokáže představit.

V Kauflandu to dobře ví. A stejně tak dobře ví, že ne každý má možnost domácí zabijačkové výslužky. I proto se v jeho aktuální nabídce objevují tradiční zabijačkové pochoutky prvotřídní kvality – přes prejt, jitrnice, jelítka až k tlačence. Výrobky jsou bezlepkové, takže si na nich mohou pochutnat i zákazníci s intolerancí lepku.

Všechny produkty jsou bezlepkové.

Foto: Kaufland ČR

Mimochodem, třeba jaternice a jelítka nesou ocenění Česká chuťovka 2019. Jsou vhodné ke konzumaci za studena i tepla, například opečené. Jaternicový a jelítkový prejt voní a chutnají po vařeném mase a jsou jemně kořeněné. Malé jitrničky – Moravské jaternice jsou pak navíc krátce zauzené. Ochutnejte i vy.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Výběr článků