Hlavní obsah

Je dovolená s dětmi peklo? Není, pokud vyberete správný hotel

Komerční článek

Dětské menu nevedeme a to dítě si laskavě posaďte na klín!“ Také už se vám stalo, že jste si se svými dětmi připadali v hotelu nebo v restauraci na obtíž? Spousta hoteliérů je s péčí o rodiny s malými dětmi na štíru a velkou část mladých rodin kvalita služeb od dovolené v Česku odrazuje. Blýská se ale na lepší časy!

Rodinná dovolená klade nároky nejen na rodiče, ale i na personál hotelů.

Článek

Objevují se totiž takzvané Baby Friendly hotely. Ty nabízejí kompletní zázemí právě pro rodiny s dětmi, od dětských menu po možnost celodenního hlídání.

Také jste se těšili na společnou rodinnou dovolenou, ale absence dětské postýlky a personál, který vám v restauraci odmítl přihrát dětskou stravu, vám ji hned první den zkazil? Nebo byly vaše děti celý pobyt jako z divokých vajec a místo odpočinku přišlo totální vyčerpání? Nevěšte hlavu a před další dovolenou zapátrejte v internetových vodách. V Baby Friendly hotelech se vám nic podobného nestane.

Co znamená logo Baby Friendly?

Co si představit, pokud na stránkách hotelu narazíte na logo Baby Friendly? V prvé řadě hotel, který je uzpůsobený pro pobyt rodin s dětmi. Ať už jde o vybavení pokojů, restaurace, o služby, které malým i velkým hostům poskytuje, nebo o do detailů propracované animační programy, které zaručí, že si dovolenou užije každý člen rodiny.

Získat certifikát tedy není úplně snadné. Seznam požadavků je totiž poměrně obsáhlý, nicméně, jak tvrdí manažer OREA Hotelu Devět Skal na Vysočině, který toto označení získal, vychází opravdu z potřeb rodin s dětmi.

Dětská herna – disponovat by jí měl každý správný Baby Friendly hotel.

„Sledujeme, jak se naši hosté chovají, jaké služby poptávají, co potřebují, co jim chybí,“ vykládá dál. „A podle toho pak upravujeme naše služby.“ V hotelové recepci vám tak zapůjčí dětskou chůvičku, v restauraci přinesou stoličku nebo podsedák, připraví dětské jídlo. A těchto pro někoho drobných, ale pro rodiče velmi důležitých služeb je mnohem víc.

Označení Baby Friendly v kostce

Hotel s „nálepkou“ Baby Friendly rodinám s dětmi garantuje:
bezproblémové ubytování (třeba i v rodinných pokojích), vstřícný přístup personálu
vybavený dětský koutek a v něm animační program se zkušenými animátory
možnost hlídání dětí za úplatu
možnost zapůjčení dětské chůvičky, deskových her, dětských dvd…
v restauraci dětskou sedačku, dětské menu, dětský příbor i možnost ohřátí pokrmu
v bazénu sedací kruh, pásek na plavání, přebalovací pult…

Baby Friendly hotely jsou po celé republice

Není proto divu, že ne všechny hotely se o zlepšení prostředí pro dětské klienty pokoušejí. Jednou z mála hotelových sítí, která jde rodinám s dětmi naproti, jsou OREA HOTELS. Aktuálně patří mezi Baby Friendly hned sedmička hotelů tohoto řetězce.

Dětská herna – disponovat by jí měl každý správný Baby Friendly hotel.

Krkonošské hotely OREA Hotel Horal a Sklář (ty mimo to v letních měsících pořádají animační programy pro děti i dospělé) a OREA Hotel Devět Skal na Vysočině, při jehož rozsáhlé rekonstrukci se přihlédlo i hledisku Baby Friendly, doplňují hotely v Mariánských Lázních, v Brně i na Šumavě. Vždy jde o hotely v atraktivním prostředí s nepřeberným množstvím možností, jak trávit společně volný čas. Letošní letní novinkou jsou pak u Baby Friendly hotelů animační programy.

Trochu volna pro rodiče? Ano!

Hotely se značkou Baby Friendly by měly nejen nabízet zázemí pro společné trávení dovolené, ale i možnost volných chvil jen pro rodiče. Proto v těchto hotelech fungují jak kvalitní dětské koutky s hlídáním, tak v některých i speciální animační programy, kde se o děti na několik hodin postarají zkušení animátoři. „To se nabízí v případě, že se rodiče chtějí vydat na náročnější výlet,“ říká jedna z animátorek

„A třeba večerní masáž ve wellness centru si rodiče užijou víc, když mají nad spícím dítětem kontrolu alespoň prostřednictvím dětské chůvičky,“ dodává další ze zaměstnanců.

Dětská herna – disponovat by jí měl každý správný Baby Friendly hotel.

V restauraci nechybí stolička a dětské menu

Většina hostů s malými dětmi nicméně nejvíce oceňuje Baby Friendly služby spojené s hotelovou restaurací. Ty totiž garantují na každých dvacet míst jednu dětskou sedačku a na každých třicet míst podsedák pro větší děti. V jídelníčku je obsažené i dětské menu, na stole leží dětský příbor a prostírání. A pokud je dítě ještě malé, pak není problém přihrát donesený dětský pokrm v kuchyni. A úšklebku se od personálu opravdu nedočkáte.

Zdá se tedy, že se pro rodiny s malými dětmi i v Česku blýská na lepší časy a na dovolenou, kde děti nebudou na obtíž, už není potřeba utíkat do zahraničí. Zájem o Baby Friendly hotely navíc roste. Dost možná tak bude podobně přívětivých hotelů přibývat.

Výběr článků

Načítám