Hlavní obsah

Jak zvládnout rozvod? Vydejte o něm knihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte za sebou bolavý rozvod? Napište o něm knihu. To je rada svérázné učitelky Heleny Kratochvílové z Českých Budějovic. Jednu upřímnou knihu už vydala. Teď s pomocí nové služby Pointa chystá druhou. O tom, co se může zkomplikovat, když žena kvůli nové lásce změní svůj život.

Helena Kratochvílová

Článek

A pak se nečekaně objeví partnerova dospělá dcera. Nastěhuje se k němu domů a dá mu vybrat: Buď já a tvoje vnučka. A nebo tvá nová přítelkyně.

Hádejte, koho si vybere?

„S hlavní hrdinkou toho máme hodně společného. Ale v knize se odrážejí i osudy dalších žen, které jsem potkala,“ říká Helena Kratochvílová.

Učitelka češtiny, která se díky manželově nevěře stala spisovatelkou ve svých padesáti letech. Psaní pro ni během rozvodu bylo terapií. „Člověk nemůže zůstat stát nad propastí, musí hledat most přes ni,“ říká.

S vydáním knihy Heleně Kratochvílové pomáhá nová internetová služba určená pro začínající i zkušené autory jménem Pointa.

Pomocí Pointy Helena dává dohromady grafickou podobu knihy, vymýšlí marketingovou kampaň a také pro svou knihu hledá finanční podporu.

Služba je velmi zajímavá i pro čtenářky a čtenáře. Umožňuje jim zapojit se do přípravy knih, pomoci například s vymýšlením názvu nebo výběrem obálky.

Do knih, které chtějí podpořit, mohou také investovat a koupit si tak podíl na budoucím zisku. A to třeba i jen za pár set korun.

„Kdyby se mé první knize nakladatel víc věnoval, dostala by se k většímu počtu čtenářek. Napsala jsem ji proto, abych pomohla ženám, které prožívají nebo prožily podobnou životní situaci,“ říká Kratochvílová.

„Nemohla jsem ale nijak ovlivnit život knihy po vydání. Nakladatel neměl na propagaci kapacitu, já sama tomu nerozumím a při práci učitelky bych to ani nestíhala. Proto jsem se rozhodla svou druhou knihu zkusit vydat přes Pointu. S nadějí, že mi třeba pomohou i moje čtenářky.”

Chcete podpořit Helenu Kratochvílovou? Nebo sami vydat knihu? Běžte na https://pointa.cz/ctenari

Výběr článků

Načítám