Hlavní obsah

Jak správně pečovat o vodu v bazénu

Novinky, GUAa.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle meteorologů nás čeká nejteplejší léto za posledních 40 let. Spoustu z nás bude hledat osvěžení ve svém bazénu na zahradě či chalupě. Jak ale udržet vodu ve vysokých letních teplotách křišťálově čistou a vhodnou i pro naše nejmenší?

Křišťálově čistá voda po celé léto.

Článek

Péči o vodu v bazénu není radno podceňovat. Při jejím zanedbání se mohou vyskytovat kožní onemocnění či drobné infekce. Křišťálově čistou a hygienicky nezávadnou vodu však nejde udržet bez řádné filtrace, správné hodnoty pH a dezinfekce vody. Zkuste pro letošní rok vyzkoušet polymerovou dezinfekci bazénové vody GUAa, která je bez toxického chlóru. Nedráždí oči, kůži a pokožku, nepoškozuje žádné matriály. Je vhodná pro alergiky, astmatiky a ekzematiky. Navíc nevyžaduje žádné vstupní náklady na technologii úpravy vody.

Polymerová dezinfekce GUAa nedráždí pokožku, oči ani sliznice.

Tipy pro čistou vodu po celou sezónu

  • Při použití bezchlórové dezinfekce GUAa udržujte pH bazénové vody v rozmezí 7,2 až 7,6 (měřte 1 x týdně). Na její úpravu slouží přípravky pH plus nebo pH minus.
  • Z vody odstraňujte pravidelně všechny mechanické nečistoty, sběrem z hladiny a vysavačem ze dna. Případně použijte vločkovač, který zajistí snazší odstranění i těch nejmenších nečistot.
  • Na noc a v případě nepříznivého počasí ideálně bazén přikryjte.
  • Filtraci nechávejte v provozu min. 4 hodiny denně, v případě častého koupání až 8 hod.
  • Udržujte stále čistou náplň pískové filtrace, properte ji alespoň jednou za 14 dní.
  • Dávkujte bazénovou chemii dle návodu od výrobce a mějte vždy puštěnou filtraci.
  • Když voda ztrácí jiskru nebo se začne tvořit jemný bílý zákal, proveďte oxidaci vody. Ideálně přípravkem na bázi aktivního kyslíku.
  • Bazén před uschováním do sklepa vyčistěte dezinfekčním čističem, opláchněte vodou a nechte důkladně vyschnout. Zabráníte tak tvorbě plísní a zápachu.

Polymerová dezinfekce GUAa nedráždí pokožku, oči ani sliznice.

Polymerová dezinfekce GUAa nedráždí pokožku, oči ani sliznice.

Výběr článků

Načítám