Hlavní obsah

Jak na úspěšný (online) byznys v roce 2021

Nový rok, nový byznys? Především malé podniky musí neustále růst, aby dokázaly udržet krok s dobou a konkurencí. Události posledního roku jen urychlily význam online aktivit, a pokud také vy chcete své podnikání dále rozvíjet, měly by vaše kroky a předsevzetí směřovat právě tam.

Foto: Vodafone

Bez internetu ani ránu

Článek

První kroky k úspěšnému byznysu v roce 2021

„Přišel covid a online nás zachránil. Díky němu jsme mohli dál fungovat. Ta doba nám ukázala, že podnikat se dá i jinak, než si člověk původně naplánoval,“ říká Jiří Giesl, majitel kavárny Pikola, v rozhovoru o tom, že i v době krize se dá úspěšně podnikat. Pomocí internetu a moderních technologií si kavárna vytvořila vlastní online svět kolem kávy, který slaví úspěch. A kam by měly vést vaše první kroky za vyladěným onlinem?

Zjistěte, jak si vedou vaše sociální sítě

Sociální sítě se dávno neomezují pouze na Facebook a Instagram. Velkými hráči jsou i LinkedIn či Twitter a stále více pozornosti si dobývá také TikTok a další sociální platformy. Ale na které z nich je nejvíce vašich zákazníků a stojí vaše příspěvky za to, aby se u nich alespoň na chvíli zastavili, nebo jim něco chybí? Teď je vhodná chvíle to zjistit!

Váš základní stavební kámen: e-shop, web anebo blog

Možná se vám zdá, že se dnes vše točí kolem sociálních sítí, a snad máte trochu pravdu. Bez vhodných stránek či e-shopu ale můžete i s úspěšnou kampaní snadno narazit. Nemusíte mít vyladěné stránky do posledního detailu. Dejte si ale záležet na tom, aby byly přehledné, plně funkční pro zákazníky i roboty, kteří je umisťují ve výsledcích vyhledávání, a aby obsahovaly všechny důležité informace. Nebojte se ze začátku spolehnout na pomoc odborníků, určitě ji oceníte.

Nezapomínejte na networking

Ačkoli jsou podniky často zavřené a společenské akce zrušené, networking určitě nevymizel, pouze změnil podobu. Stále je třeba navazovat nové kontakty – a to obzvlášť v případě, že chcete, aby se váš byznys neustále vyvíjel a rostl. Nebojte se účasti například na online konferencích, které se týkají vašeho oboru podnikání. Možná tam přijdete na nové nápady a potkáte se se zajímavými lidmi. Mohou mezi nimi být vaši budoucí klienti, spolupracovníci, dodavatelé či dokonce přátelé. A pokud zrovna netoužíte po socializaci, udržujte si přehled o novinkách v oboru – třeba na blogu Vodafone Business.

Bez internetu ani ránu

Základem správně fungujícího onlinu je stabilní internet. Díky němu si snadno udržíte kontakt se zákazníky, snadněji zapracujete jakékoli úpravy a zajistíte stálou kvalitu také svým živým vysíláním, podcastům či online školením, webinářům a meetingům.

„Ke kavárně přibyla pražírna, pekárna, pak hotelový pokoj, e-shop, magazín, web s blogem, děláme podcasty a vyzkoušeli jsme si i pár live streamů. Internet je pro nás nezbytnost. Bez něj by náš koncept nefungoval. Byli bychom další obyčejná kavárna,“ říká Giesl. Také vy můžete rok 2021 otočit ve svůj prospěch. Vodafone Business se snaží podporovat malé i střední podnikatele, a proto jim nyní nabízí

3 měsíce internetu zdarma. Vyzkoušejte si Gigabit internet i vy a rozjeďte svůj byznys rychlostí až 1 Gb/s.

Výběr článků

Načítám