Hlavní obsah

Honeywell hledá více než 100 nových zaměstnanců. Naučí je špičkovou leteckou strojařinu a nabízí nadstandardní benefity

Novinky, Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Společnost Honeywell Aerospace Olomouc hledá desítky nových zaměstnanců, aby pokryla mohutný růst leteckého průmyslu, který se vzpamatoval z útlumu způsobeného pandemií koronaviru. Firma z Hluboček nabízí špičkovou strojařinu, pravidelný růst mezd a ojedinělé benefity. Uchazeči ani nemusí být strojaři, Honeywell ubezpečuje, že zaškolit umí v podstatě kohokoliv.

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Operátor u moderního CNC soustružnického centra

Článek

Společnost z Hluboček má sedmdesátiletou tradici ve výrobě součástek pro letecké motory a v současné době zaměstnává přes šest set lidí. Součástí americké společnosti Honeywell je od roku 2002, její výrobky lze dnes najít například v letadlech typu Airbus či Boeing. Klíčem je špičková strojařina a vynikající kvalita. Pásová výroba v Hlubočkách neexistuje.

"V současné době pozorujeme velký vzestup leteckého průmyslu, který se už pomalu dostává na úroveň doby před covidem. Největší nárůst je v sektoru malých komerčních letadel, do kterých vyrábíme pohonné jednotky, ale i v oblasti dopravních letadel Airbus a Boeing. Výhled je příznivý, předpokládaný růst bude v desítkách procent," popisuje situaci na trhu generální ředitel Honeywell Aerospace Olomouc Martin Šebesta.

Na vzestup leteckého průmyslu firma reaguje zvyšováním efektivity práce, automatizací a digitalizací výroby a také náborem nových pracovníků.

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Operátor obsluhuje přesnou CNC brusku

"Potřebujeme rozšířit naše týmy, abychom mohli zvýšit kapacitu výroby. Všechny uchazeče jsme schopni zaučit. Máme případy, kdy se z truhláře stal výborný strojař a svářeč, a když jsme u nás měli návštěvu starostů z okolí, jeden z nich poznal bývalou zaměstnankyni jejich pošty. Takže i pošťačka je u nás schopná zaučit se na špičkového strojaře. Všem nově příchozím říkám, vítám vás, jsem rád, že jste zde, a uvědomte si, že na cokoliv tady šáhnete, vše, co vám projde rukama, se dřív nebo později objeví ve vzduchu. Je proto dobré mít z práce v Honeywellu respekt, ale rozhodně se jí nikdo nemusí bát," vysvětluje generální ředitel Martin Šebesta.

Každoroční růst mezd je zaručený

Honeywell Aerospace Olomouc v současné době v Hlubočkách otevřela 110 nových výrobních pozic, zejména ručních kompletářů, CNC operátorů, svářečů, ale i pracovníků kontroly.

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Operátor speciálních procesů při vyjímání leteckých dílců z vakuové pece

"Uvítáme všechny zájemce, které se chtějí naučit dělat něco nového. Je to práce pro letecký průmysl, a proto vyžaduje určité specifické znalosti. Máme však velmi precizní systém školení nových zaměstnanců a v našem školícím středisku jsme schopni naše lidi naučit veškeré pracovní postupy, procesy a provést je první certifikací," potvrdila personální ředitelka Petra Čermáková.

Špičkovou strojařinu se v Hlubočkách může podle ní naučit kdokoliv, uchazeči o zaměstnání vůbec nemusí být vyučení strojaři.

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Operátorka nanáší aplikátorem pájecí směs před tepelným zpracováním

Na trhu práce na Olomoucku přitom Honeywell nabízí atraktivní konkurenceschopné mzdy s příplatky nad rámec stanovený zákoníkem práce, noční směny nebo dvanáctihodinové směny. Firma nabízí také bonusy za výkon až 4500 korun měsíčně, speciální benefity na regeneraci ve výši 4000 korun ročně a příspěvky na dopravu.

"Máme nadstandardní sociální zázemí, kantýnu, kávový koutek, kde je káva zdarma pro všechny zaměstnance, a fyzioterapii přímo na pracovišti rovněž zdarma. Každoroční navyšování mezd je zaručené," ubezpečuje personální ředitelka Petra Čermáková.

Foto: Honeywell Aerospace Olomouc s.r.o.

Kantýna

Bližší informace a podrobnosti mohou zájemci o práci v Honeywellu získat například na internetových stránkách www.spickovastrojarina.cz nebo na telefonu 585 128 111.

Výběr článků

Načítám