Hlavní obsah

Honda HR-V: druhá generace crossoveru vás nadchne

Novinky, Honda Česká republika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá rodinná auta pomalu mizí z ulic, zastiňují je totiž kompaktní stylová SUV. Honda ale oprašuje název HR-V a představuje velkou výzvu pro malé rodiny.

Honda HR-V: druhá generace crossoveru vás nadchne

Článek

Doba, kdy SUV a crossovery oslňovaly svou robustností a charismatem na úkor vnitřního prostoru, jízdních vlastností nebo spotřeby paliva je už pryč. Honda HR-V, novinka v kategorii, vás překvapí promyšleností a všestranností.

Velkým trumfem nového HR-V je jednoduchost koncepce. S hmotností pouhých 1 241 kg bylo možné použít maloobjemové motory 1,5 i-VTEC (120 k) a 1,6 i-DTEC (130 k). Silnějšímu benzinovému motoru s automatickou převodovkou CVT stačí jen 5,2 l/100 km trasy a naftovému motoru dokonce jen 4,0 l.

Nízká hmotnost napomohla i skvělým jízdním vlastnostem vozu. Naladění podvozku působí orientovaněji na zážitek z jízdy, a přitom si zachovává komfortní nastavení.

Velké překvapení skrývá nová Honda HR-V ve svém interiéru pod názvem Magic Seats. Zadní sedadla s možností zvednutí sedáku jsou v tomto segmentu jedinečným řešením variability prostoru. Díky tomu může být na zadních sedadlech nebo v kufru tolik prostoru jako v autech o třídu větších. V kufru až 470 l, se sklopenými sedadly dokonce 1 533 l.

Užijte si poslední chvíle se svým starým rodinným autem, brzy totiž zapadne ve stínu moderních SUV. Anebo rovnou podlehněte. Až o Hondě HR-V zjistíte více podrobností, půjde to samo.

Honda HR-V: druhá generace crossoveru vás nadchne

Výběr článků

Načítám