Hlavní obsah

Fasádní desky Cembrit Patina: fasády, které stárnou do krásy

Novinky, Cembrit

Čas se podepisuje na každém materiálu. Některé materiály s přibývajícím věkem ztrácí svůj půvab i dobré vlastnosti. Jsou ale materiály, které s přibývajícím věkem neztrácí nic ze svých dobrých vlastností a zachovávají si přirozenou krásu v průběhu celé životnosti.

Foto: Cembrit

Vláknocementové fasádní desky

Článek

Fasáda domu je neustále vystavována extrémním vlivům počasí, větru, dešti, slunečnímu záření, ale i plísním a nejrůznějším škůdcům.

Vláknocementové fasádní desky Cembrit jsou vyrobeny z přírodních surovin, jdou zdravotně nezávadné, odolné proti plísním a hmyzu. Instalují se formou provětrávané fasády, jsou tak vhodné pro všechny typy domů, zděné domy i dřevostavby.

Na rozdíl od tepelné izolace opatřené omítkou má větraná fasáda několik výhod. Větranou mezerou přirozeně stoupá vzduch vzhůru. V letních měsících tento přirozený pohyb snižuje přehřívání interiéru. Naopak v chladnějších částech roku tento pohyb vzduchu zmenšuje kondenzaci vlhkosti z interiéru ve vrstvách izolace.

Další významnou výhodou je utlumení hluku z vnějšího prostředí do domu.

Fasádní desky Cembrit Patina Original jsou vyhledávaným architektonickým řešením pro fasády, které působí přirozeným dojmem. Jemná a viditelná vlákna materiálu v kombinaci se stopami jemného brusu dodávají deskám atraktivní povrch. V průběhu ročních období a let přirozené stárnutí vláknocementu zanechává své stopy a fasáda postupně získává atraktivní patinu.

Foto: Cembrit

Vláknocementové fasádní desky

Vzhled fasádních desek Cembrit Patina Rough je inspirován krásou mořských útesů ve Skandinávii, barvami skal a písku, v porovnání s kamenem se jedná o snadno zpracovatelný a lehký materiál.

Foto: Cembrit

Vláknocementové fasádní desky Cembrit Patina Rough

Nový typ fasádních desek Cembrit Patina Signature přichází s inovativním řešením, díky němuž můžete mít na budově vlastní design. Nová řada desek Cembrit Patina Signature rozšiřují oblíbenou designovou řadu desek Cembrit Patina. Díky této novince získáte zcela novou možnost vytvořit svůj ideální design s pískovcovým povrchem přímo na vaší budově.

Foto: Cembrit

Vláknocementové fasádní desky Cembrit Patina Signature

Další desky z řady Cembrit Patina Inline dokazují sílu a dlouhou životnost vláknocementu. Lineární frézování na povrchu dodává fasádě charakter a hloubku. Hra stínů může být ještě zajímavější, pokud zkombinujete vertikální a horizontální orientaci drážek.

Foto: Cembrit

Vláknocementové fasádní desky Cembrit Patina Inline

Mimo řadu Cembrit Patina máme další typy fasádních desek Cembrit Transparent, Cembrit Solid, Cembrit Cover, Cembrit Deco. Více informace můžete nalézt na našich webových stránkách.

Výběr článků

Načítám